Headlines News :

Free Chat


Free Web Cam Chat

Cam Chat-UserPlane


ΠΡΟΣΟΧΗ!Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ CHAT ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ CHAT
...
Cam Chat - PRIVATE

Home » » fimotro

fimotro

Written By Αρμαγεδώνας Έλευσις on Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013 | 1:07 π.μ.

fimotro


ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Posted: 05 Sep 2013 12:47 AM PDT


Τις τράπεζες θα πρέπει να επισκεφθούν οι οφειλέτες του Δημοσίου για να ενεργοποιήσουν τις πάγιες εντολές πληρωμής των μηνιαίων δόσεων, προκειμένου να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις εξόφλησης ληξιπρόθεσμων...
οφειλών προς το Δημόσιο (ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας ή πάγια ρύθμιση).
Όσοι δεν τον πράξουν, θα τεθούν εκτός ρυθμίσεων, αφού η δήλωση του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στην υπεύθυνη δήλωση, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXISNET δεν συνεπάγεται ενεργοποίηση της πάγιας εντολής από τον οφειλέτη. Ο IBAN που χρησιμοποιείται για τη σύσταση της πάγιας εντολής στην τράπεζα πρέπει να είναι ο ίδιος με τον δηλωθέντα στο TAXISNET.
Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι κάθε οφειλέτης του Δημοσίου για να θεωρηθεί συνεπής με τη ρύθμιση στην οποία εντάχθηκε πρέπει, αμέσως μόλις εγκριθεί η αίτησή του, να πάει στην τράπεζα στην οποία έχει ανοίξει τον τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα εξοφλεί τα ρυθμισμένα χρέη του και να ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη πάγια εντολή για την πληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης. Αν δεν υπάρχει πάγια εντολή, τότε η δεύτερη και οι επόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης θα παραμείνουν απλήρωτες, οπότε ο οφειλέτης θα θεωρηθεί αυτόματα ασυνεπής και θα χάσει τη ρύθμιση.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ...

Posted: 05 Sep 2013 12:36 AM PDT

Τροπολογία για την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη...
Όπως προανήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης ενημερώνοντας τις Επιτροπές Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η τροπολογία θα κατατεθεί σύντομα σε νομοσχέδιο.
Σημειώνεται πως όταν ανακοίνωσε την κατάθεση της τροπολογίας, βουλευτής σχολίασε ότι η τρόικα δεν θα επιτρέψει τις ανανεώσεις των συμβάσεων. «Άσε την τρόικα κατά μέρος. Εδώ σημασία έχει τι λέει ο υπουργός», αντέδρασε ο προεδρεύων Γ. Τραγάκης.
Πηγή : naftemporiki.gr

''ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ''...

Posted: 05 Sep 2013 12:18 AM PDT

Τη σημασία της διασφάλισης ρευστότητας και κεφαλαίου σε επαρκή βαθμό για τον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, ...
απαντώντας σε ερώτηση της κύπριας Ευρωβουλευτού Αντιγόνης Παπαδοπούλου.
«Μετά την επίτευξη αυτών των στόχων και την επιστροφή σε κλίμα εμπιστοσύνης, μπορεί να αναμένεται από τις τράπεζες να ξεκινήσουν και πάλιν την κανονική ροή πιστώσεων προς την οικονομία», δήλωσε ο κ. Ρεν απαντώντας στην Ευρωβουλευτή, η οποία είχε θέσει τέσσερα βασικά ερωτήματα για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπτώσεις από την συγχώνευση της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας.
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΦΠΑ

Posted: 05 Sep 2013 12:07 AM PDT


«Μπλόκο» στη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με «όπλα»: την ανάρτηση στο διαδίκτυο των Αριθμών Φορολογικών Μητρώου επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν...
περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και την απόρριψη τιμολογίων για έκπτωση του ΦΠΑ που εκδίδονται από επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις.
Το νέο σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής του ΦΠΑ μέσω της μη υποβολής δηλώσεων προβλέπει:
1. Την ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων των ΑΦΜ επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν περιοδική δήλωση ΦΠΑ. Τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται καθημερινά από τα στοιχεία που θα στέλνουν οι εφορίες της χώρας.
2. Οι επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, πριν από τη δημοσίευση των ΑΦΜ τους στο διαδίκτυο θα ενημερώνονται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα και θα καλούνται να υποβάλουν τη δήλωση ΦΠΑ. Όσοι δεν ανταποκριθούν, θα δουν τον ΑΦΜ τους δημοσιευμένο στο διαδίκτυο.
3. Όλοι οι συναλλασσόμενοι θα ενημερώνονται για τους ΑΦΜ που δεν είναι φορολογικά ενήμεροι. Δηλαδή γνωρίζουν εκ των προτέρων εάν η επιχείρηση με την οποία συναλλάσσονται έχει υποβάλει ή όχι δήλωση ΦΠΑ.
4. Στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση ή επιτηδευματίας προχωρήσει σε συναλλαγή με επιχείρηση ή επιτηδευματία που δεν έχει υποβάλει δήλωση ΦΠΑ η εφορία δεν θα αναγνωρίζει το τιμολόγιο και κατά συνέπεια δεν θα μπορεί να εκπέσει τον ΦΠΑ.
5. Η διαδικασία αυτή θα ισχύει μόνο για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και όχι μεταξύ επιχείρησης και καταναλωτών. Δηλαδή οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές για τις δαπάνες που πραγματοποίησαν θα αναγνωρίζονται από την εφορία.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ Λ.ΒΟΓΙΑΤΖΗ...

Posted: 04 Sep 2013 11:59 PM PDT

Καθώς η παραφιλολογία γύρω από την τύχη του αρχείου Λευτέρη Βογιατζή πυροδότησε αλλεπάλληλες εκρήξεις στους κόλπους της οικογένειας και των συνεργατών του σκηνοθέτη, η Εθνική Βιβλιοθήκη προχώρησε, επισήμως, σε διευκρινήσεις...

«Υπάρχει εκπεφρασμένη βούληση της Ειρήνης Λεβίδη να παραχωρήσει το αρχείο Λευτέρη Βογιατζή στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Και η Βιβλιοθήκη έχει αποδεχθεί την πολύ σημαντική αυτή δωρεά, αλλά δεν έχει προς το παρόν συναφθεί συμφωνητικό. Όλα τα υπόλοιπα νομικά ζητήματα, που έχουν προκύψει, δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης, αλλά αφορούν τους οικείους του μεγάλου δημιουργού» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Η αντίδραση
Η δωρεά εκ μέρους της Ειρήνης Λεβίδη προκάλεσε την αντίδραση των αποκλειστικών και νόμιμων εξ αδιαθέτου κληρονόμων του Λευτέρη Βογιατζή (δηλαδή άνευ διαθήκης, καθότι δεν συνέταξε ποτέ ούτε έχει ως σήμερα ανευρεθεί κανενός είδους διαθήκη) των τέκνων του μοναδικού αδελφού του, Σταματίου Βογιατζή, ήτοι τους Παναγιώτη Λόταρ Βογιατζή και Μαρία Ιζαμπέλα Czak, όπως αναφέρεται σε επιστολή του δικηγόρου και νομικού εκπροσώπου των κληρονόμων, Ε. Χ. Σακκά, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η εγκυρότητα της διαδικασίας δωρεάς, αλλά και ο ρόλος της Ειρήνης Λεβίδη ως συντρόφου τού Λευτέρη Βογιατζή.
Ειδικότερα, ο δικηγόρος τους την χαρακτηρίζει «μισθοδοτούμενη συνεργάτιδα και στενή του φίλη, μέλος της εταιρείας Νέα Σκηνή, όπως και άλλα πρόσωπα που δεν αυτοπροβάλλονται, αν και είχαν όμοιες ιδιότητες με αυτήν».
Το πολύτιμο αρχείο
Σημειώνεται ότι το αρχείο περιέχει τεράστιο φωτογραφικό υλικό, ηχογραφημένες και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, σκηνοθετικά τετράδια και σημειώσεις, ημερολόγια εργασίας, κριτικές των παραστάσεων, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις Τύπου, σκηνικά και κοστούμια, μαγνητοταινίες και cd της μουσικής των παραστάσεων και βιβλία / προγράμματα. Περιέχει, επίσης, μεγάλο αριθμό μαγνητοσκοπημένων σημαντικών παραστάσεων του ευρωπαϊκού θεάτρου, 500 περίπου κινηματογραφικές ταινίες, βιβλιοθήκη με περισσότερους από 10.000 τίτλους, προσωπικά αντικείμενα και γραπτά.

Αφού καταγραφεί, θα παραδοθεί στους ερευνητές και το κοινό

Το αρχείο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για την ώρα θα αποθηκευτεί με ασφάλεια και, αφού καταγραφεί, θα παραδοθεί στους ερευνητές και το κοινό, με τον τρόπο που του αξίζει, στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Φαληρικό Δέλτα.
Αναλυτικότερη παρουσίαση του αρχείου θα γίνει, κατά την τιμητική εκδήλωση για τον Λευτέρη Βογιατζή, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων. «Η σημαντική αυτή δωρεά έχει ξεχωριστή σημασία για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και για τον πρόσθετο λόγο ότι εκφράζει την εμπιστοσύνη, που αυτή εμπνέει εκ νέου, καθώς και την ελπίδα, αν όχι τη βεβαιότητα, ενόψει και του επικείμενου ορισμού του νέου γενικού διευθυντή της, ότι εισέρχεται πια σε μια νέα φάση της ιστορίας της» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πηγή : naftemporiki.gr

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Posted: 04 Sep 2013 11:46 PM PDT


Το τελικό ΟΚ για την εθελουσία της Εθνικής αναμένεται να δοθεί από την DG com αργότερα μέσα στον μήνα, όταν στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν θα επισκεφθούν τη χώρα μας και θα έχει...
συναντήσεις με τις τράπεζες για τα επιχειρησιακά τους σχέδια.
H συζήτηση που θα διεξάγουν οι ελληνικές τράπεζες, με τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα αφορά τις δεσμεύσεις των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων που θα περιληφθούν μέσα στα πενταετή επιχειρησιακά πλάνα. Η εθελουσία της Εθνικής εκτιμάται ότι θα μειώσει κατά 2.000 το προσωπικό της τράπεζας. Η έγκριση εκτιμάται πως θα δοθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής διευθυντής της DGCom, κ. Κούπμαν, έρχεται στις 18 Σεπτεμβρίου για ένα νέο γύρο διαπραγμάτευσης σχετικά με τα πενταετή σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
Αλλωστε η έγκριση του προγράμματος εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας έχει καθυστερήσει και η περαιτέρω καθυστέρησή του επιβαρύνει την τράπεζα με σημαντικό λειτουργικό κόστος το οποίο υπολογίζεται περί τα 10 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Το πρόγραμμα αυτό είχε ουσιαστικά ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά είχε διακοπεί στον απόηχο της συμφωνίας συγχώνευσης με τη Eurobank.
ΚΙΝΗΤΡΟ <<Στη συνέχεια η DGcom δεν επέτρεψε την εξέλιξή του προκειμένου να ολοκληρώσει γύρο συζητήσεων με την τράπεζα για κάποιες από τις πτυχές του προγράμματος που θεωρείται ιδιαίτερα γενναιόδωρο. Το κίνητρο για την πρόωρη αποχώρηση των εργαζομένων στην τράπεζα εκτιμάται ότι φθάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ μεικτά.
Οι εργαζόμενοι θα λάβουν χρήματα πλέον της αποζημίωσής τους με κίνητρα τα οποία συνδέονται με την ηλικία τους. Άλλωστε η μείωση του λειτουργικού κόστους για τις τράπεζες αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προκειμένου να εγκριθούν από την Dgcom τα σχέδια αναδιάρθρωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Με το πρόγραμμα αυτό επιδιώκεται η αποχώρηση του 15% του προσωπικού της τράπεζας.

''KAΘΕ ΠΕΡΡΙΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ''...

Posted: 04 Sep 2013 11:40 PM PDT

Την ανάγκη αντιμετώπισης μίας από τις γενεσιουργές αιτίες της διαφθοράς, που είναι οι πολύπλοκες και πολυάριθμες διαδικασίες στη δημόσια διοίκηση, ...
τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό την προεδρία του Ιωάννη Τέντε.
Όπως σημείωσε ο υπουργός, κάθε περιττή υπογραφή, κάθε άδεια η οποία δεν είναι πραγματικά απαραίτητη, κάθε περίπλοκη διαδικασία μπορεί να είναι εν δυνάμει εστία διαφθοράς ενώ πρόσθεσε πως η διαφθορά είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα κατασταλτικά.
Κατά συνέπεια, συνέχισε, το όλο κεφάλαιο της απλοποίηση των διαδικασιών, της μείωσης των διοικητικών βαρών των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών είναι στην πρώτη πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Καταλήγοντας επεσήμανε πως η μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου δεν περιορίζεται μόνο στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους πιστωτές ενώ η απλοποίηση των διαδικασιών αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του υπουργείου.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου τόνισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει μάχη κατά της διαφθοράς.
Ειδικότερα ο υπουργός δήλωσε ότι με την ίδρυση της Αρχής αυτής, η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά και αυτό «είναι ένα μήνυμα που είχε στείλει προεκλογικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε πει ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά».
«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Μάλιστα η παρουσία εδώ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμβολίζει τη θέληση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς ο θεσμός αυτός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι οι εκθέσεις που έχουν συνταχθεί την έχουν αδικήσει», πρόσθεσε.
Κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της Αρχής Ιωάννης Τέντες σημείωσε ότι «η παρουσία των δυο υπουργών αποτελεί διπλό μήνυμα για το μεγάλο και σοβαρό ενδιαφέρον που δείχνει η πολιτεία για τη διαφθορά».
Στην επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Νικ. Στασινόπουλος, ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Παν. Νικολούδης, ο γεν. επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής και εκπρόσωπος της Οικονομικής Αστυνομίας.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες ΑΜΠΕ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ 25.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΠ ΤΟΥ 2010

Posted: 04 Sep 2013 11:32 PM PDT


Με «όπλο» τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και τα στοιχεία του συστήματος TAXIS το υπουργείο Οικονομικών εντόπισε περίπου 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που ενώ είναι υπόχρεοι σε πληρωμή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας...
2010 μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην εφορία.

Με κατ΄επείγουσα εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κύριου Χάρη Θεοχάρη δόθηκε εντολή στην αρμόδια Διεύθυνση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης περιουσίας να ελέγξει, σε συνεργασία με τις κατά τόπους εφορίες, όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι ενώ έχουν λάβει από το Μάιο του 2013 εκκαθαριστικό σημείωμα ΦΑΠ για την περιουσία που είχαν στην κατοχή τους το 2010 ακόμη δεν έχουν προχωρήσει σε πληρωμή του φόρου.

Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης ζητά να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, που δεν είναι άλλα από τη διενέργεια κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών κτλ.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων επισημαίνεται οτι στα πλαίσια διασταυρώσεων που γίνονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010, αποστέλλεται ηλεκτρονικά (από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) αρχείο με τα στοιχεία οφειλετών ανά ΔΟΥ ώστε να ελεγχθούν αυθημερόν αν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές - τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010. Στη συνέχεια η αρμόδια διεύθυνση θα προβεί άμεσα στην καταχώρηση - εκκαθάριση αυτών, ώστε η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μετά την καταχώρηση των δηλώσεων, το ηλεκτρονικό αρχείο θα αποσταλεί συμπληρωμένο στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών η  εισπραξιμότητα για τον ΦΑΠ του 2010 ανέρχεται στο 74%, ενώ υπόχρεοι στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 είναι περίπου 170.000 φορολογούμενοι καθώς την 1η Ιανουαρίου 2010 είχαν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Από το σύνολο των περίπου 170.000 οι 25.000 εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τον φόρο.
Πηγή : tovima.gr

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ FITCH ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

Posted: 04 Sep 2013 11:21 PM PDT

Η διαδικασία αναδιάρθρωσης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών και η ενσωμάτωση των ιδρυμάτων που εξαγόρασαν πρόσφατα θα μπορούσαν ...
να δημιουργήσουν συνέργειες και να ενισχύσουν την κερδοφορία και την κεφαλαιακή τους βάση, σύμφωνα με τη Fitch, που πάντως επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι για Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank από την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα παραμένουν.
«Οι συνέργειες από τις πρόσφατες εξαγορές, μαζί με την περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης και την επιβράδυνση του ρυθμού επιδείνωσης της ποιότητας των δανειών θα μπορούσε να βελτιώσει την εγχώρια λειτουργική κερδοφορία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και το 2014» σημειώνει συγκεκριμένα ο οίκος αξιολόγησης σε έκθεσή του.
Αναφέρει ακόμη πως η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η απομάκρυνση του κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ συνέβαλαν στο να βελτιωθεί η χρηματοδότηση και η ρευστότητα στον κλάδο. «Ωστόσο» προσθέτει «αναμένουμε οι ανισορροπίες όσον αφορά τη χρηματοδότηση των τραπεζών να παραμείνουν και να συνεχίσουν να είναι ευαίσθητες στις μακροοικονομικές εξελίξεις».
Η Fitch προβλέπει αύξηση των επισφαλών δανείων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 λόγω της αδυναμίας της ελληνικής οικονομίας, αλλά με μικρότερο ρυθμό από ό,τι το 2012.
Πηγή: Reuters

ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΡΩΣΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΟΧΗ ΣΥΡΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ...

Posted: 04 Sep 2013 11:12 PM PDT

Έκθεση ρώσων ειδικών έδειξε ότι αυτοσχέδιο χημικό όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση κοντά στο Χαλέπι της Συρίας, τον περασμένο Μάρτιο...
μοιάζει πολύ με αντίστοιχα τα οποία παράγουν οι σύροι αντάρτες, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Με δήλωσή του, το υπουργείο σημείωνει ότι τα ρωσικά ευρήματα αγνοούνται καταφανώς από πλευράς των εθνών που κατηγορούν ως μόνη υπεύθυνη για τη χρήση χημικών τη συριακή κυβέρνηση.
Μάλιστα, η Ρωσία αφήνει αιχμές ότι και στοιχεία τα οποία εμφανίζουν τη συριακή αντιπολίτευση υπεύθυνη για τη χρήση χημικών «υποβαθμίζονται σκόπιμα».
Πηγή: Reuters

ΠΥΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ''...

Posted: 04 Sep 2013 11:02 PM PDT

Ως «τον χειρότερο για τους εργαζόμενους υπουργό Οικονομικών από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα» χαρακτήρισε τον Γ. Στουρνάρα ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, με αφορμή ...
τις δηλώσεις του περί πρωτογενούς πλεονάσματος.
«Ο κ. Στουρνάρας εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα κλείνει νοσοκομεία, βάζει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση και στην αμυντική βιομηχανία, αφήνει τον ΕΟΠΥΥ να καταρρεύσει. Έτσι ο κ. Στουρνάρας επιδιώκει να παρουσιάσει 'πρωτογενές πλεόνασμα' με την κοινωνία γονατισμένη και εξουθενωμένη και έχει το θράσος να δηλώνει ότι δεν ανησυχεί», σχολίασε ο κ. Μηλιός.
Χαρακτήρισε επίσης «έωλο» το επιχείρημα του ΥΠΟΙΚ ότι με την ακολουθούμενη καταστροφική για τους πολλούς πολιτική επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα και υποστήριξε ότι η «δημιουργική λογιστική» του κ. Στουρνάρα εντάσσεται «σε ένα κακοπαιγμένο θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης και αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την τρόικα».
«Η πραγματικότητα είναι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η τρόικα παρατείνουν τη δημοσιονομική αστάθεια, καθώς αδιαφορούν για την καθήλωση των δημοσίων εσόδων, για τη συνεχιζόμενη φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, για τις επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη λαθρεμπορία πετρελαιοειδών, για τη φοροδιαφυγή. Ενδιαφέρονται για ένα 'πρωτογενές πλεόνασμα' που θα προκύψει από την υπερφορολόγηση της φτώχειας και των μεσαίων εισοδημάτων, από τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και τη μείωση των μισθών», πρόσθεσε.

10 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Posted: 04 Sep 2013 10:58 PM PDT

Το ιδιότυπο μέτωπο που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη απέναντι στην αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ έχει στηρίξει την επιχειρηματολογία του σε μια σειρά από μύθους που συστηματικά έχουν καλλιεργηθεί τον...
τελευταίο καιρό. Το εντυπωσιακό είναι ότι κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να αντικρούσει συστηματικά αυτή την επιχειρηματολογία. Και όμως, οι περισσότεροι απ αυτούς τους μύθους ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα:
1. Με την παραχώρηση της ΕΥΑΘ εκχωρείται σε ιδιώτες ένα κοινωνικό αγαθό Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του ΤΑΙΠΕΔ, το μόνο που παραχωρείται είναι το 51% των μετοχών της εταιρείας που διαχειρίζεται τις υπηρεσίες ύδρευσης. Τόσο οι εγκαταστάσεις και το δίκτυο που διαχειρίζεται η εταιρεία, όσο και το ίδιο το νερό παραμένουν στην κυριότητα του Ελληνικού κράτους.
2. Ο ιδιώτης επενδυτής θα αυξήσει υπερβολικά τα τιμολόγια Η αλήθεια είναι ότι από εδώ και στο εξής τα πλαίσια της τιμολογιακής πολιτικής θα καθορίζονται και θα ελέγχονται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων. Ο ιδιώτης επενδυτής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τους όρους της σύμβασης παραχώρησης ως προς την τιμολογιακή πολιτική.
3. Οι ιδιωτικές εταιρείες στην Ευρώπη πουλούν το νερό ακριβότερα από τις κρατικές και δημοτικές επιχειρήσεις Ακόμη ένα μύθος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα στοιχεία για τις 30 μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα τιμολόγια του νερού δεν συνδέονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Για παράδειγμα, η Βαρκελώνη και το Μιλάνο, όπου οι εταιρείες ύδρευσης είναι ιδιωτικές έχουν χαμηλότερα τιμολόγια από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Αντίθετα, Γερμανικές πόλεις με δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, όπως το Μόναχο και το Αμβούργο, είναι από τις ακριβότερες. Το Λονδίνο με ιδιωτική εταιρεία ύδρευσης είναι από τις φθηνότερες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης.
4. Μόνο μια δημόσια επιχείρηση ύδρευσης μπορεί να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις για τη συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου Ο ισχυρισμός αυτός διαψεύδεται περίτρανα από τη σημερινή πραγματικότητα, όπου βασικές επενδύσεις έχουν παραμεληθεί. Σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα μέχρι το 2025 θα πρέπει να επενδύει στις υποδομές υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης κάθε χρόνο γύρω στα 3 δισ. ευρώ. Μόνο μέχρι το 2015, το έλλειμμα, αν αφαιρεθούν οι αντίστοιχοι πόροι του ΕΣΠΑ πλησιάζει τα επτά δισ. ευρώ. Για την ΕΥΑΘ μόνο, οι απαιτούμενες επενδύσεις κατά την επόμενη εικοσαετία πλησιάζουν τα 700 εκ., ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες χρηματοδότησης της εταιρείας.
5. Οι δημοτικές εταιρείες ύδρευσης φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα στη διαχείριση του νερού Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) που παρουσιάσθηκαν πρόσφατα σε ημερίδα του Δικτύου MED-SOS, το ποσοστό των απωλειών του δικτύου των δημοτικών επιχειρήσεων ξεπερνά το 40%, έναντι 22,16% της ΕΥΑΘ και 26,02% της ΕΥΔΑΠ, ποσοστά που είναι ήδη εξαιρετικά υψηλά σε σχέση με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης σημαντικά υψηλότερο είναι και το ποσοστό χρήσης υπόγειων νερών. Πάντα κατά τους υπολογισμούς της ΔΕΥΑ, το κόστος των φυσικών πόρων που έχουν απολεσθεί από το 2006 ανά κυβικό μέτρο νερού που καταναλώθηκε φθάνει τα 0,20 ¤ για την ΔΕΥΑ έναντι 0,12 ¤ για την ΕΥΑΘ και 0,10 για την ΕΥΔΑΠ.
6. Η παρουσία του κράτους στις εταιρείες ύδρευσης εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος Κανείς δεν αναφέρει ότι ίσως ακόμη πιο σημαντικό ζήτημα από την ύδρευση είναι η αποχέτευση. Και σε αυτό το θέμα, η σημερινή κατάσταση δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με παρουσίαση του καθηγητού Βιολογίας τους ΑΠΘ Αθ.Κούκουρα για το Θερμαϊκό, «οι εκτάσεις της βαριάς ρύπανσης στην περιοχή του κόλπου έχουν πενταπλασιαστεί από το 1976 έως το 2006, ενώ οι εκτάσεις όπου δεν εμφανίζεται καθόλου ζωή αυξήθηκαν κατά τρεις φορές. Πιο συγκεκριμένα, το 1976 ως αζωικές περιοχές εμφανίζονταν μόνο η παραλιακή ζώνη του βιομηχανικού Καλοχωρίου και η περιοχή κάτω από τον Λευκό Πύργο όπου απορρίπτονταν τα οικιακά απόβλητα. Το 2006 η «νεκρά θάλασσα» του Καλοχωρίου είχε επεκταθεί νότια και βόρεια σε ακτίνα χιλιομέτρων, ενώ στον Λευκό Πύργο η αζωική περιοχή είχε μεγαλώσει και μετατοπιστεί πέντε χιλιόμετρα προς το κέντρο του κόλπου». Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του κράτους όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος ενισχύεται με τις αυξημένες αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων η οποία θα εποπτεύει την τήρηση της σύβασης παραχώρησης και την υλοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων.
7. Η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ θα βλάψει την τοπική οικονομία Η ΕΥΑΘ πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις που έχουν ήδη καθυστερήσει. Ο ιδιώτης επενδυτής αναλαμβάνει βάσει της σύμβασης να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα. Οι επενδύσεις αυτές θα φέρουν ζεστό χρήμα και δουλειές στην πόλη, ιδιαίτερα στις ΜΜΕ.
8. Οι μεγάλοι χαμένοι από την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ θα είναι οι εργαζόμενοι Οι εργαζόμενοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τη σημερινή κατάσταση. Έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά τα τελευταίας τρία χρόνια ενώ υπάρχουν πολλά οργανικά κενά. Το πιθανότερο είναι ότι ο ιδιώτης επενδυτής, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που θα αναλάβει και να υλοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις, θα χρειασθεί να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις.
9. Η διαχείριση του νερού αποτελεί χρυσοφόρα επένδυση που προσελκύει πλήθος επενδυτών Η πραγματικότητα είναι ότι η διαχείριση του νερού αποτελεί εξαιρετικά εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία, δέσμευση σημαντικών κεφαλαίων σε επενδύσεις προσφέροντας μόνο μακροχρόνιες αποδόσεις. Γι αυτό το λόγο δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο για επενδυτικά funds αλλά μόνο για μεγάλες εταιρείες του κλάδου.
10. Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι με τη σημερινή κατάσταση Σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οι Έλληνες καταναλωτές δεν φαίνεται να είναι και τόσο ευχαριστημένοι με την ποιότητα του νερού που πίνουν: σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ το 2013 για την αντίληψη των πολιτών για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ικανοποιημένο με την ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ελλάδα βρίσκεται στο 68%, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του δείγματος.

''ΗΠΙΑ ΠΡΟΣ ΜΕΤΡΙΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ''...

Posted: 04 Sep 2013 10:54 PM PDT

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με «ήπιο έως μέτριο» ρυθμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Fed...
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα στην έκθεσή της, στη λεγόμενη «Λευκή Βίβλο», διαπιστώνει συνέχιση της αύξησης των κατανωλωτικών δαπανών αλλά και ενίσχυση της στεγαστικής αγοράς, καθώς και ήπια επέκταση στον κλάδο της μεταποίησης.
Σημειώνεται πως σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση του δ.σ. της Fed, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετοί οικονομολόγοι αναμένουν πως η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να επιβραδύνει το πρόγραμμά της των μηνιαίων αγορών ομολόγων.
Πηγή : naftemporiki.gr

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ : ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Ή ΔΗΜΟΣΙΟ

Posted: 04 Sep 2013 10:53 PM PDT


Θετική η κίνηση του Γιάννη Μπουτάρη, που μετά τα νέα στοιχεία για το τι ακριβώς σημαίνει αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ διαφοροποιήθηκε ξεκάθαρα από τους υπόλοιπους Δημάρχους. Σε...
συνέντευξη του ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζει: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν το μονοπώλιο θα είναι ιδιωτικό ή δημόσιο. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι, πρώτον, ποιος και πως θα ορίζει την τιμή του νερού και, δεύτερον, ποιος κάνει τις επενδύσεις … Αν ξεκαθαρίσει ότι με την ιδιωτικοποίηση δεν θα μπορεί να σηκωθεί μια μέρα ο διευθύνων σύμβουλος και να πει «έχουμε τόσες ζημιές, αυξάνουμε τόσο το νερό» να το συζητήσουμε.
Και αυτό βέβαια το ξεκαθάρισε ο κ. Εμίρης στη συνέντευξη του για όσους δεν το έχουν καταλάβει. Τις τιμές τις καθορίζει η ρυθμιστική αρχή, όχι ο ιδιώτης μάνατζερ.»

Και συμπληρώνει ο Δήμαρχος: «Είναι αποδεδειγμένο σε ολόκληρο τον κόσμο ότι το μάνατζμεντ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι πολύ καλύτερο».

Ας μην ξεχνάμε ότι από την πρώτη στιγμή είχε πει: «Ωραία όλα αυτά, αλλά λεφτά οι Δήμοι δεν έχουν». Τώρα έρχεται και συμπληρώνει ότι και λεφτά να υπήρχαν, καλό μάνατζμεντ μόνο από ιδιώτες θα δούμε.
Τι άλλο χρειάζεται να πει;

''ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ''...

Posted: 04 Sep 2013 10:43 PM PDT

Μάχη κατά της διαφθοράς επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής ...
Στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπό τον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.
Ειδικότερα ο υπουργός δήλωσε ότι με την ίδρυση της Αρχής αυτής, η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς ακόμη περισσότερο και αποτελεσματικά και αυτό «είναι ένα μήνυμα που είχε στείλει προεκλογικά ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε πει ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά».
«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη. Μάλιστα η παρουσία εδώ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμβολίζει τη θέληση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς ο θεσμός αυτός θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι οι εκθέσεις που έχουν συνταχθεί την έχουν αδικήσει», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αρχής Ιωάννης Τέντες σημείωσε ότι «η παρουσία των δυο υπουργών αποτελεί διπλό μήνυμα για το μεγάλο και σοβαρό ενδιαφέρον που δείχνει η πολιτεία για τη διαφθορά».
Στην επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Νικ. Στασινόπουλος, ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Παν. Νικολούδης, ο γεν. επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής και εκπρόσωπος της Οικονομικής Αστυνομίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΟΚ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕ 16 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ...

Posted: 04 Sep 2013 10:34 PM PDT

Επίθεση κατά σιιτικής μουσουλμανικής οικογένειας η οποία κατοικεί κοντά στη Βαγδάτη άφησε πίσω της 16 θύματα, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους...
Έξι παιδιά και πέντε γυναίκες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα του στοχευμένου χτυπήματος σε δύο γειτονικά σπίτια δύο αδελφών στην πόλη Λατιφίγια, 40 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας, τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.
Επιζών δήλωσε ότι οι ένοπλοι πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ενώ στη συνέχεια ανατίναξαν τα δύο σπίτια.
Η Λατιφίγια είναι μια πολυσυλλεκτική περιοχή από θρησκευτική άποψη και έχει γίνει γνωστή ως το «Τρίγωνο του Θανάτου», από την εποχή των αιματηρών συγκρούσεων του 2006 και του 2007.
Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, ωστόσο είναι γνωστό ότι τις επιθέσεις εναντίον του πλειοψηφικού στο Ιράκ σιιτικού στοιχείου εκτελούν συνήθως σουνίτες φονταμενταλιστές συνδεόμενοι με την Αλ Κάιντα.
«Ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι μας τη νύχτα και πυροβόλησαν τον πατέρα μου τέσσερις φορές στο κεφάλι, σκότωσαν τους δύο μου αδερφούς, τον ξάδερφό μου, πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εγώ γλίτωσα φεύγοντας από την πίσω πόρτα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, Χανίν Μουχντάρ.
Πηγή : naftemporiki.gr

''ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟ''...

Posted: 04 Sep 2013 10:25 PM PDT

Την «επιτακτική» ανάγκη διαμόρφωσης μίας ισχυρής παράταξης ώστε να μην αφεθεί η χώρα στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης, μιλώντας στο συμπόσιο ...του ΠΑΣΟΚ και του ΙΣΤΑΜΕ.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό κεντροαριστερό πόλο» ανέφερε ο κ. Μπίστης και σημείωσε ότι «οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι ένα ευνοϊκό πεδίο για την συγκρότηση μια ελληνικής "Ελιάς" που θα κατέβει στις εκλογές κάτω από την πανευρωπαϊκή ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».
Ως προς αυτό σημείωσε ότι «δεν μας αρκεί το άθροισμα των υπαρχόντων κομμάτων, ακόμα και αν η ΔΗΜΑΡ αλλάξει προσανατολισμό» και πως «χρειαζόμαστε τον συνδυασμό του νέου (προγραμματικά και ηλικιακά) με το παλιό που είναι ακόμα χρήσιμο» και «μια πρωτότυπη σύνθεση που θα δημιουργήσει δυναμική και θα αποκαθηλώσει τα εκλογικά ποσοστά δίνοντας ορμή και αυτοπεποίθηση στον κόσμο μας».
Ο κ. Μπίστης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ποντάρει στην δημιουργία κοινωνικού χάους, ελπίζοντας ότι αυτό θα τον ωφελήσει εκλογικά, αγνοώντας την επόμενη μέρα και τα κέρδη που μια τέτοια εξέλιξη θα προσπορίσει στην εμφανιζόμενη ως αντισυστημική ναζιστική Χρυσή Αυγή».
Τόνισε πάντως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αδιάφοροι για την πορεία και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ» και «πολύ περισσότερο για τον κόσμο που από την κάλπη του ΠΑΣΟΚ μεταπήδησε στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ», διευκρινίζοντας ότι μιλά για τον κόσμο και «όχι για εκείνο το στελεχικό δυναμικό που εκπροσωπεί ότι πιο αναχρονιστικό κυκλοφορεί».
Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε «ο χειρότερος τρόπος για να πείσεις και να επαναπατρίσεις στις γραμμές της κεντροαριστεράς τον κόσμο αυτόν είναι να αναγνωρίσεις πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ».
Β. Παπανδρέου: Εθνική συνεννόηση για την ανάταξη της χώρας
Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης πάνω σε ένα σχέδιο ανάταξης της χώρας υπογράμμισε από την πλευρά της η Βάσω Παπανδρέου.
Η κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, παρά τις διαφορές τους, πρέπει να στηρίξουν κυβέρνηση αποφασισμένη να οδηγήσει στην ανόρθωση της χώρας».
Είπε ακόμα ότι οι επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής είναι μεγαλύτερες από τις επιπτώσεις στις ΗΠΑ στο κραχ του '29 ή από ό,τι αν είχαμε πόλεμο και πως έτσι υπονομεύεται κάθε προοπτική ανάπτυξης για χρόνια. Υποστήριξε επίσης ότι «η εξίσωση για το χρέος δεν βγαίνει» και πως «χρειάζεται διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους για να κάνει η χώρα καινούρια αρχή».
Πρόσθεσε δε ότι «αν αυτή η λύση είχε εφαρμοστεί από την αρχή, σήμερα κανείς δεν θα μιλούσε για την Ελλάδα» και πως «τότε είχαμε μεγαλύτερη δύναμη διαπραγμάτευσης από σήμερα αλλά δεν είχαμε και δεν αποκτήσαμε σχέδιο για τη χώρα».
Η κ. Παπανδρέου είπε ότι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν, ότι πολλές έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, αλλά χρειάζονται σχέδια. Επεσήμανε επιπλέον ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πάρα πολλά και πως παρόλο που η πολιτική που ακολουθείται μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις, «είμαστε μάρτυρες μιας ισοπεδωτικής κριτικής από εκείνους που συνέβαλαν καθοριστικά στη στρέβλωση».
«Όσο κι αν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα του Θ. Πάγκαλου, ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε ούτε έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες», είπε για να επιρρίψει τις ευθύνες πρωτίστως στη ΝΔ, η συγκυβέρνηση με την οποία, όπως είπε, «προέκυψε ως αναγκαιότητα για να μην καταρρεύσει η χώρα». «Πληρώνει ο λαός τα λάθη της ΝΔ, αλλά και της ΕΕ που μετατρέπεται σε γερμανική Ευρώπη», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

''ΜΕΙΝΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ''...

Posted: 04 Sep 2013 10:12 PM PDT

ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ...ΣΑΝ ΔΙΑΛΕΞΗ...
Το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία βόμβα που απειλούσε την ύπαρξη της χώρας και το μέλλον του ελληνισμού, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ...
κατά την ομιλία του για 39η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
«Το βασικό πρόβλημα της χώρας δεν ήταν το Πρόγραμμα Προσαρμογής, ούτε η συνταγή του 2010, αλλά η πραγματικά θανάσιμη συνταγή, ήταν το πελατειακό πάρτι μέχρι το 2009», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες».
Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων ταυτόχρονα που δεν αντιμετώπισε κανένα άλλο κράτος - μέλος της Ένωσης και μάλιστα σε μια συντηρητική Ένωση «με μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη εποπτείας της κυβέρνησης Καραμανλή, που όμως μας παρακολουθούσε με αμηχανία και καχυποψία».
Το 2009, πρόσθεσε, θέλαμε να αλλάξουμε τις δομές και να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα και αντί για αυτό πετύχαμε την χορήγηση οξυγόνου για να μην καταστραφεί η χώρα, κάναμε όσα δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση τόσα χρόνια.
«Παρότι ματώσαμε και θυσιαστήκαμε πολιτικά, ωστόσο δεν ολοκληρώσαμε ένα έργο που θα δικαίωνε τους πολίτες. Το αποτέλεσμα δεν ήταν συχνά αυτό για το οποίο προσπαθήσαμε», συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως «μέσα σε εφιαλτικές συνθήκες μείναμε όρθιοι».
Σχολιάζοντας τη φράση του «λεφτά υπάρχουν», διευκρίνισε πως ίσχυε μόνο εάν γίνονταν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και παρατήρησε πως σκοπίμως παραποιήθηκαν τα λόγια του.
Ακόμη έστειλε το μήνυμα ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ για τις αρχές μου, δεν με κρατάει κανείς, δεν υπήρξα ποτέ, ούτε σκοπεύω να γίνω όμηρος κανενός».
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην περίοδο της παραίτησής του από την πρωθυπουργία σημειώνοντας πως «την ώρα της ύψιστης εθνικής ευθύνης, κάποιοι σκέφτονταν μόνο πώς θα αναρριχηθούν γρηγορότερα στην εξουσία» και πως «κάποιοι άλλοι πώς θα τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».
Αφήνοντας αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά είπε πως τότε η πολιτική συναίνεση ήταν αδιανόητη ακόμη και σε αυτονόητα πράγματα μπροστά στον κίνδυνο εθνικής καταστροφής και ήταν πιο εύκολο να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας παρά να υποστηρίξουν. «Λένε ότι δεν ήθελαν το πρώτο Μνημόνιο, αλλά πανηγυρίζουν για την πρωτοφανή μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος που οφείλεται στο πρώτο Μνημόνιο, ενώ την ίδια ώρα πόσες μαγικές συνταγές εμφανίστηκαν κάπου γύρω στο Ζάππειο».
Αναφερόμενος στη στάση των εταίρων, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε πως ήταν δύσκολο να πειστεί η Ευρωζώνη ότι το κλειδί είναι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και όχι η λιτότητα.
Σήμερα ωστόσο, όπως είπε, οι πολιτικές δυνάμεις συνεργάζονται και οι στρατηγικές μας υιοθετούνται από όλους και είναι η ώρα να διαμορφώσουμε νέα πορεία για Ελλάδα και διεθνή σκακιέρα.
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρωτοστατεί στην αλλαγή με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο και όχι λευκές επιταγές.
Στόχος μας είναι, όπως τόνισε, οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός. Άλλωστε, πρόσθεσε, όλοι τους το δικό μας πολιτικό λόγο προσπαθούν να αντιγράψουν αλλά αποτελούν ιδιόμορφο αριστερό και δεξιό κρατισμό που διαιωνίζει τα κατεστημένα.
Σχετικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, υπογράμμισε πως δεν γίνεται να συνεχίσουμε με ευρώ και τραπεζικό σύστημα πολλών ταχυτήτων.
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το ευρωομόλογο ως «δίκαιο» και «αναγκαίο» καθώς, όπως είπε, δεν γίνεται να συνεχιστούν οι μεγάλες διαφορές στα επιτόκια δανεισμού μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.
Παράλληλα έκανε λόγο για την ανάγκη μιας νέας πορεία της Ε.Ε., ενώ σημείωσε ότι βολεύει να παρουσιάζουν το πρόβλημα όχι ως ευρωπαϊκό αλλά ελληνικό, ότι φταίνε «οι δήθεν τεμπέληδες του Νότου». Η πολιτική αυτή, επεσήμανε, διαιρεί τους λαούς και βοηθά το δίκαιο του ισχυρού.
Ό,τι κι αν γίνει στην Ευρώπη, συμπλήρωσε, εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας μεγάλη, δημοκρατική μεταρρύθμιση.
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για μια δημοκρατική προοδευτική Ευρώπη της συμμετοχής, εντάσσοντας σε αυτό το πλαίσιο την πρότασή του για δημοψήφισμα. «Ένα δημοψήφισμα βέβαια δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα μιας χώρας, θα αποτελούσε όμως μία συνειδητή, συλλογική νέα αφετηρία», είπε.
Καταλήγοντας, έστειλε ένα μήνυμα σε όσους τον «κατακρίνουν για το ότι βρίσκεται συχνά στο εξωτερικό», λέγοντάς τους ότι «λίγοι ακουγόμαστε έξω, μην κατακρίνετε αυτούς που δίνουν τη μάχη για την Ελλάδα διεθνώς».

ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚ ΚΙΝΑΣ ΕΠΝΙΞΑΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ...

Posted: 04 Sep 2013 10:06 PM PDT

Κινέζος αξιωματούχος ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια ανάκρισης, πνίγηκε τελικώς, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, από ανακριτές του ΚΚ Κίνας, ...
ενώ ανακρινόταν.
Ο Γιου Κίγι, αρχιμηχανικός της κρατικής εταιρείας στο Γουεϊνζού, πέθανε στις 9 Απριλίου 2013.
Το κεφάλι του κρατήθηκε, όπως φαίνεται, εντός παγωμένου νερού από έξι ανακριτές οι οποίοι προσπαθούσαν να του αποσπάσουν ομολογία, σημειώνουν οι Times του Πεκίνου, επικαλούμενοι έγγραφα της εισαγγελίας.
Οι ανακριτές θα δικαστούν για σκόπιμη επίθεση και βλάβη στην υγεία του Γιου, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Το κεφάλι Γιου είχε εισαχθεί στο νερό πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του τη νύκτα της 8ης Απριλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε τις πρώτες ώρες της 9ης Απριλίου.
Κρατούνταν από το Μάρτιο για υπόθεση η οποία αφορούσε συμφωνία για μεταβίβαση και χρήση γης. Φέρεται να κρατήθηκε συνολικά για 38 ημέρες.
Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι ο θάνατος του Γιου Κιγί προήλθε από εισροή υγρών στους πνεύμονές του, η οποία στάθηκε μοιραία για τη λειτουργία τους.
Οι φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε η κινεζική εφημερίδα δείχνουν επίσης και πολλούς μώλωπες στο σώμα του θύματος.
Ο Γιου Κιγί ήταν μέλος του ΚΚ Κίνας στην οργάνωση της Industry Investment Group στο Γουενζού και πέθανε κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής πειθαρχικής διαδικασίας, στην οποία τα στελέχη είναι υποχρεωμένα να ομολογούν λάθη, παραλείψεις ή και ατασθαλίες.
Πηγή : naftemporiki.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ...

Posted: 04 Sep 2013 09:48 PM PDT

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Posted: 04 Sep 2013 09:47 PM PDT

Τον Οκτώβριο αναμένεται να παρουσιαστεί το πρόγραμμα των δράσεων του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για το κέντρο της Αθήνας, ...
όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
Βασικοί στόχοι του ΣΟΑΠ για το κέντρο της Αθήνας, όπως διαμορφώνονται σε προκαταρκτικό στάδιο, είναι η στήριξη της οικονομικής βάσης, η ανάκτηση της κοινωνικής και πολιτισμικής συνοχής, η επανακατοίκηση, η αποκατάσταση συνθηκών ασφάλειας και νομιμότητας, η ανάκτηση και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η βελτίωση περιβαλλοντικών συνθηκών και πολεοδομικής λειτουργίας, η ενίσχυση της ταυτότητας και της εικόνας της πόλης, καθώς επίσης και η βελτίωση των μηχανισμών διακυβέρνησης, σχεδιασμού και συμμετοχής.
Στη σύσκεψη, ο υπουργός ΠΕΚΑ και ο δήμαρχος Αθηναίων έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα, τον συντονισμό των δράσεων για την υλοποίηση του ΣΟΑΠ μεταξύ των διάφορων εμπλεκομένων τομεακών πολιτικών, των υπουργείων και άλλων κρατικών φορέων, τη συνεργασία με τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς επίσης και την ευρεία συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή που συντονίζει τη δράση θα παραλάβει τα παραδοτέα της πρώτης φάσης, ενώ άμεσα θα δρομολογηθούν εκείνες οι παρεμβάσεις, θεσμικού χαρακτήρα, που θα επιτρέψουν να προχωρήσει η προώθηση ολοκληρωμένων στρατηγικών αστικού σχεδιασμού για να επιλυθούν κρίσιμα και σύνθετα προβλήματα αναπτυξιακής υστέρησης, κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, περιβαλλοντικής υποβάθμισης και ποιότητας ζωής.
Με δηλώσεις τους, οι κ. Μανιάτης και Καμίνης εξέφρασαν την ξεκάθαρη πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του κέντρου της πρωτεύουσας.
«Χρειαζόμαστε ένα ρεαλιστικό σχέδιο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης, που είναι η μόνη διέξοδος για να επιλύσουμε στρεβλώσεις και να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη της Αθήνας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος
«Το ΣΟΑΠ αποτελεί ένα στρατηγικό εργαλείο, που σχεδιάσαμε, προτείναμε και χρηματοδοτούμε, προκειμένου να αποκτήσει η Αθήνα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περισσότερο από κάθε φορά χρειάζεται: οικονομική αναζωογόνηση, βιώσιμη ανάπτυξη, ποιότητα ζωής» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ...

Posted: 04 Sep 2013 09:29 PM PDT

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ και ο ομόλογός του της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, επισκέφθηκαν το μαρτυρικό χωριό Οραντούρ-σιρ-Γλαν μαζί με έναν ...
επιζώντα της χειρότερης σφαγής που διαπράχθηκε στη Γαλλία από τους ναζί την Τετάρτη.
Τον Ιούνιο του 1944 στο Οραντούρ, στην κεντρική Γαλλία, 642 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 205 παιδιά, σφαγιάσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Ο Ρομπέρ Εμπρά, 88 ετών, ένας από τους τρεις επιζώντες της σφαγής, συνόδευε τον γάλλο και τον γερμανό πρόεδρο στην επίσκεψή τους στο μαρτυρικό χωριό και στον χώρο όπου γινόταν η ζωοπανήγυρη, στον οποίο οι ναζί είχαν συγκεντρώσει τους κατοίκους του χωριού προτού τους σφαγιάσουν.
Επίσης επισκέφθηκαν τα χαλάσματα της εκκλησίας του χωριού όπου οι ναζιστές είχαν συγκεντρώσει τις γυναίκες και τα παιδιά και έκαψαν τα θύματά τους.
Στην συμβολικής σημασίας για τις γαλλογερμανικές σχέσεις επίσκεψη ο κ. Γκάουκ συνοδευόταν από τη σύζυγό του και ο κ. Ολάντ από τη σύντροφό του.
«Θα ήθελα να απλώσω το χέρι στα θύματα και να τους πω: είμαι με το μέρος σας», είχε δηλώσει την Τετάρτη το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο πρόεδρος της Γερμανίας, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Γαλλία.
«Είμαι 73 ετών, γεννήθηκα στη διάρκεια του πολέμου, έχω στιγματιστεί από τη συζήτηση για την ενοχή μας. Θα έλεγα στα θύματα και τις οικογένειές τους: γνωρίζουμε τι έχει γίνει», τόνισε ο κ. Γκάουκ.
Η επίσκεψη στο Οραντούρ ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων.
«Η Γερμανία που έχω την τιμή να εκπροσωπώ είναι μια διαφορετική Γερμανία από εκείνη η οποία στοιχειώνει τις αναμνήσεις σας», είχε δηλώσει την Τρίτη ο γερμανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους.
Αν και έχει περιορισμένες αρμοδιότητες εκ του γερμανικού συντάγματος, ο πρόεδρος της Γερμανίας θέλησε να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γαλλία: «Αν στη Γαλλία υπάρχει κάποιος που φαντάζεται ότι η Γερμανία επιθυμεί να κυριεύσει την Ευρώπη, κάνει λάθος. Όχι, αυτή η Γερμανία επιθυμεί να είναι μια ευρωπαϊκή Γερμανία, αυτή η Γερμανία δεν επιθυμεί μια γερμανική Ευρώπη».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

ΖΗΤΗΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...

Posted: 04 Sep 2013 02:12 PM PDT

...ΑΛΛΑ ΚΟΠΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Δεν πολυασχοληθήκαμε γιατί απέλυσαν τον Τράγκα από τον ΣΚΑΪ και το Kontra αποκλείουμε πάντως αυτό να έχει συμβεί γιατί ο νέος ιδιοκτήτης του "902" του υποσχέθηκε εκπομπή...
και το 100% των διαφημίσεων από αυτές! Αφήστε τι δίνει ο ίδιος να γράψουν. Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι ότι ο Τράγκας ζήτησε ραντεβού από τον Σαμαρά. Και απορρίφθηκε αμέσως. Η επίσημη δικαιολογία ήταν για συνέντευξη στο περιοδικό Crash. Η ανεπίσημη; Να βάλει το χεράκι του ο Σαμαράς (που τον εξυβρίζει επί ένα έτος ο Τράγκας) για να εξασφαλίσει μεγάλο πακέτο από τον ΟΠΑΠ. Μιλάμε για χορηγία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Θα επανέλθουμε...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΖΗΜΙΑ...

Posted: 04 Sep 2013 01:57 PM PDT

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη από τους συμβούλους του Βενιζέλου για να αντιληφθούν τη ζημιά που υπέστη το διήμερο από την επανεμφάνιση Γιώργου και Σημίτη. Θα την δουν και θα τη διαπιστώσουν...
στις δημοσκοπήσεις που έρχονται. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το νέο ΠΑΣΟΚ που θέλει να εμφανίσει, να βγαίνουν μπροστά οι πρώην πρόεδροί του που αποτελούν από τα πιο αντιπαθητικά πρόσωπα στην κοινωνία. Χάλασε την εικόνα του για την υποτιθέμενη ενότητα του Κινήματος...

KATANTIA...

Posted: 04 Sep 2013 01:35 PM PDT

ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ "902" ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ!
Κατάντια για το ΚΚΕ να συνομιλεί με τον Φουρθιώτη εκ μέρους του νέου αγοραστή του 902, μεγαλύτερη κατάντια όμως για τον Φυντανίδη να διαρρέουν το όνομά του για το νέο βλαχομπαρόκ έκτρωμα που ετοιμάζουν να βγει...
πανελλαδικά. "Ετοιμάζουν", τρόπος του λέγειν. Γιατί μέχρι στιγμής με... Ινδούς ιδιοκτήτες μιλάει για έναν σταθμό που στοιχηματίζουμε ότι δεν πρόκειται να εκπέμψει με πραγματικό πρόγραμμα ποτέ...
Share this article :

Τα νεα της Περιφερειας

 
Support : WEB-TOOLS | Free Online | Armageddon
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2012. Greek News Times - All Rights Reserved
Template Design by Lost Empire Published by WEB-TOOLS Download This Free Online Games