Headlines News :

Free Chat


Free Web Cam Chat

Cam Chat-UserPlane


ΠΡΟΣΟΧΗ!Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ CHAT ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ CHAT
...
Cam Chat - PRIVATE

Home » » olympia

olympia

Written By Αρμαγεδώνας Έλευσις on Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 | 1:19 μ.μ.

olympia


Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κατάλαβε ότι όσοι πλήρωσαν τα ομόλογα με 500% κέρδη για τους “επενδυτές”, θα λάβει την εσχατη των ποινών.

Posted: 26 Jun 2013 12:34 PM PDT

Ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι γνωστός για τις απόψεις του, όπως επίσης και για την “συμπαθεια” που έχει στον Πάνο Καμμένο. Σε κάθε ευκαιρία εξαπέλυε μύδρους κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ. Σήμερα, η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Το ομόλογο που πληρώθηκε, αλλά και ομόλογα που εξαιρέθηκαν από το κούρεμα, δίδοντας εως και 500% απόδοση σε 12 μήνες, δεν είναι περιθώριο αντιπαράθεσης, αλλά πρωτοφανούς στα χρονικά της ελεύθερης οικονομίας περίπτωσης όσον αφορά κρατικά ομόλογα. Ειδικά όταν ο τελικός αγοραστής που πληρώνει και την απόδοση του “επενδυτή”, είναι το Ελληνικό κράτος, δηλαδή εμείς.

Τέτοιες “αποδόσεις”  λοιπόν που αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί ότι ήταν προϊόν εσωτερικής πληροφόρησης σε ανώτατο επίπεδο, θα επιφέρουν την ανώτατη ποινή σε όσους ενεπλάκησαν. Ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου λοιπόν σήμερα, δεν μπήκε καν σε αντιπαράθεση, αλλά απ’ ευθείας στο θέμα: “Δεν φταίει ο Βενιζέλος ή ο Παπαδήμος γι’ αυτό” υποστήριξε.

Δουλειά της δικαιοσύνης λοιπόν, είναι να βρεθούν οι ένοχοι, οι εμπνευστές του σχεδίου που απαγόρευε την επαναγορά των ομολόγων από το Ελληνικό κράτος στο Discount, αλλά υπαγόρευσε την υποχρεωτική επαναγορά τους με πενταπλάσιο κόστος. Ειδικά όταν οι αγοραστές βρίσκονται σε ομόκεντρους κύκλους με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα.

Όσο για τον κύριο Στουρνάρα, επέλεξε να αναλάβει μερίδιο ευθύνης σε καθεστώς πανικού. Το “δεν φοβάμαι τις φωνές” που ψέλλισε στην βουλή, ήταν ενδεικτικό για το ότι γνώριζε πολύ καλά τι έκανε αυτές τις ημέρες.

Η αποκάλυψη του Ολυμπία που ξεσκέπασε την υπόθεση: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπέρ του ευρώ οι μικρές και μεσαίες γερμανικές βιομηχανίες

Posted: 26 Jun 2013 11:47 AM PDT

Υπέρ της διατήρησης του ευρώ και της μέχρι τώρα εφαρμοζόμενης πολιτικής για την διάσωσή του τάσσονται οι γερμανοί μικρομεσαίοι βιομήχανοι, με ανοιχτή επιστολή τους την οποία επικαλείται… η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Οι βιομήχανοι επισημαίνουν ακόμη ότι η Ευρωζώνη παραμένει για αυτούς βασικός εξαγωγικός προορισμός.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι μικρομεσαίοι των δύο μεγαλύτερων βιομηχανικών ενώσεων BDI και BDA επισημαίνουν ότι η Γερμανία χρειάζεται το κοινό νόμισμα –«και τώρα αλλά και στο μέλλον»– και τονίζουν ότι σε αυτή την δύσκολη φάση «χρειάζονται έξυπνες και εποικοδομητικές λύσεις και όχι ένας ριψοκίνδυνος πολιτικός αξιονισμός», αναφερόμενοι πιθανότατα στις θέσεις του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία.

«Οι δήθεν εύκολες λύσεις βλάπτουν την ευρωπαϊκή ιδέα και καταστρέφουν την διεθνή αξιοπιστία», αναφέρεται στην επιστολή. Οι μικρομεσαίοι βιομήχανοι της Γερμανίας αναφέρουν επίσης ότι, παρά την σημασία που έχουν για τις επιχειρήσεις τους οι αναδυόμενες αγορές, το 60% των εξαγωγών τους διοχετεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το οποίο το 40% καταλήγει σε χώρες της Ευρωζώνης.
capital.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει επανέναρξη short-selling για τραπεζικές μετοχές

Posted: 26 Jun 2013 11:47 AM PDT

Η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχεδιάζει να άρει την απαγόρευση για το short-selling των τραπεζικών μετοχών τον Αύγουστο, έπειτα από… την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας μας, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο ως πηγή έναν ανώτερο αξιωματούχο.

«Πρόθεσή μας είναι να άρουμε την απαγόρευση μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή του διεθνούς πρακτορείου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας πως η εν λόγω κίνηση έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η απαγόρευση του short-selling είχε τεθεί σε εφαρμογή από το 2011 του προκειμένου να προστατευθούν οι επενδυτές εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Στην συνέχεια, τον Ιανουάριο, το short-selling επιτράπηκε εκ νέου για μη τραπεζικές μετοχές. Τα τραπεζικά «χαρτιά» παρέμειναν εκτός δεδομένου ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η όλη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Η διαδικασία αυτή ωστόσο έκλεισε το κρίσιμο στάδιο των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου την Τρίτη, με την επιτυχημένη ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς.

Το short-selling είναι μία πρακτική που επιτρέπει σε επιθετικούς επενδυτές να «δανείζονται» μία μετοχή, να την πωλούν ενώ η τιμή της είναι ψηλά, με την προσδοκία όμως ότι θα πέσει, και έπειτα να την ξαναγοράζουν στην μειωμένη τιμή, κερδίζοντας έτσι χρήματα. Συνεπώς, όσοι εμπλέκονται σε short-selling κερδίζουν από την προσωρινή πτώση στην αξία των μετοχών.
skai.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαμαράς:Ο Πειραιάς θα γίνει το πρώτο λιμάνι της Ευρώπης

Posted: 26 Jun 2013 11:46 AM PDT

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/86f178e178cffaea78771afbd9ebb4f7_XL.jpg?v=1Πρόσκληση στους Κινέζους να επενδύσουν και σε άλλους τομείς, όπως στις μεταφορές, τα τρένα, τα λιμάνια και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ο οποίος εγκαινίασε, με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου COSCO Γουέι Τζιαφού τον νέο προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο του Πειραιά.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας ενώ ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Όποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι οι επενδύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι με την ολοκλήρωση του ανατολικού τομέα του προβλήτα 3 επενδύθηκαν στην Ελλάδα 340 εκ. ευρώ.

«Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τη δυτική πλευρά, που αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 κατά τα τρία χρόνια των κατασκευών. Σε πλήρη ανάπτυξη, το λιμάνι του Πειραιά θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκ τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκ ευρώ και οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000. Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται στα πέντε πρώτα λιμάνια της Ευρώπης πηγαίνοντας να γίνει το πρώτο», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Πηγή: newsbomb.gr

Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραζιλία. Όταν οι λαοί τολμούν και δεν κοιμούνται.

Posted: 26 Jun 2013 10:10 AM PDT

130621065203-01-brazil-0621-horizontal-galleryΕδώ και μερικές μέρες η Βραζιλία συγκλονίζεται από οργισμένες διαδηλώσεις των πολιτών με αφορμή μια μικρή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. Παρότι η κυβέρνηση τρομαγμένη πήρε πίσω τις αυξήσεις, εντούτοις οι διαδηλώσεις μετατράπηκαν σε λαϊκό κίνημα που απαιτούσε αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Πανικόβλητη η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ πρότεινε τη Δευτέρα τη διεξαγωγή «δημοψηφίσματος» για την δημιουργία Συντακτικής Συνέλευσης, που θα προετοιμάσει μια βαθιά «πολιτική μεταρρύθμιση» στη χώρα.

Οι Βραζιλιάνοι μας έβαλαν τα γυαλιά. Εμείς που γεννήσαμε τη δημοκρατία, έχουμε πέσει σε έναν εξευτελιστικό για ανθρώπινες προσωπικότητες βαθύ ύπνο, προκειμένου να επιβιώνει και να πλουτίζει σε βάρος της ζωής μας ένα σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα που τελικά θα γίνει στη Βραζιλία, προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να το κάνει στην Ελλάδα, το ελληνικό κίνημα πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή», αλλά μέχρι στιγμής οι υπόλοιποι πολίτες προτιμούν τον πολιτικό ύπνο, προφανώς για να μην πάθει κάτι η περίφημη «δημοκρατία» μας των γόνων, των απογόνων και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Είτε θα βγούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε κι εμείς Νέο Σύνταγμα, είτε θα μας πουλήσουν ως σκλάβους.

ΥΓ. Ελπίζουμε να μην περιμένετε να σας πουν από τα καθεστωτικά ΜΜΕ τι ακριβώς κατάφεραν οι πολίτες της Βραζιλίας.

Πέτρος Χασάπης

 

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν είμαι τρελός, είμαι ο Υπουργός!

Posted: 26 Jun 2013 08:24 AM PDT

Λαϊκίζει η Μέρκελ;

Posted: 26 Jun 2013 08:08 AM PDT

merkel 1Αυτό υποστηρίζει ο Υπουργός Εργασίας του Λουξεμβούργου Νίκολας Σμιτ, αναφερόμενος στα σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, ενώ ανέδειξε την αναπτυξιακή πολιτική ως την μοναδική λύση στο πρόβλημα.

Ο κ. Σμιτ, ο οποίος είναι παράλληλα πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναγνώρισε αγαθές προθέσεις στη Μέρκελ, η οποία την επόμενη Τετάρτη διοργανώνει στο Βερολίνο συνέδριο για το θέμα, με προσκεκλημένους τους αρχηγούς κυβερνήσεων και τους υπουργούς Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε, δεν θεωρεί πως η πρωτοβουλία σχετίζεται με την προεκλογική εκστρατεία της, εκφράζει ωστόσο αμφιβολίες για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου συνεδρίου μόλις πέντε ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα ασχοληθεί με το ίδιο θέμα, ενώ διακρίνει και τον κίνδυνο οι διαδοχικές συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο να δημιουργήσουν αυξημένες προσδοκίες, οι οποίες μπορεί στο μέλλον να μην επαληθευθούν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει την ανάπτυξη και να εγκαταλείψει τη γραμμή της λιτότητας. Αν επαναφέρουμε την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας», εκτίμησε ο υπουργός του Λουξεμβούργου και προέβλεψε ότι το «έντονα προπαγανδιζόμενο» δυαδικό σύστημα εκπαίδευσης της Γερμανίας θα χρειαστεί πάνω από δέκα χρόνια για να αποδώσει.

Είπε μάλιστα ότι θεωρεί «ψίχουλα» τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Η μοναδική λύση είναι η ΕΕ να επενδύσει χρήματα για την ενίσχυση της οικονομίας. Η ΟΝΕ δεν μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένωση λιτότητας», τόνισε ο κ. Σμιτ.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρέπει να σπάσει το αδιαίρετο του πολιτικού συστήματος.

Posted: 26 Jun 2013 08:06 AM PDT

assets_LARGE_t_420_54064391Το πολιτικό σύστημα οργανώνεται σε ένα εξουσιαστικό σύστημα αποτελούμενο από τρεις επιμέρους εξουσίες. Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική. Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, στην ουσία ανώτατος άρχων και των τριών αυτών εξουσιών είναι ο εκάστοτε αναλώσιμος (πλέον) και εξαρτώμενος από πολυποίκιλα συμφέροντα πρωθυπουργός.

Αν τώρα κάποιος πολίτης ή κάποια ομάδα πολιτών προσφύγει στη Δικαιοσύνη (που είναι ο ένας από τους τρεις βραχίονες του πολιτικού συστήματος) στρεφόμενος κατά του ίδιου του αδιαίρετου πολιτικού συστήματος, είναι απόλυτα φυσικό να ηττηθεί. Το είδαμε να συμβαίνει με το μνημόνιο, το είδαμε με το χαράτσι της ΔΕΗ, το είδαμε με τις επιστρατεύσεις, το είδαμε με την ΕΡΤ, το είδαμε με τους μικροομολογιούχους κ.λ.π.

Αυτό θα πρέπει να μας κάνει όλους να συνειδητοποιήσουμε άμεσα ότι πρέπει να σπάσει αυτό το αδιαίρετο του πολιτικού συστήματος. Επιβάλλεται το ταχύτερο (χθες αν είναι δυνατόν) η πλήρης και απόλυτη διάκριση των τριών πιο πάνω εξουσιών. Όλες θα πρέπει να πηγάζουν από το λαό με ξεχωριστές διαδικασίες και να ελέγχονται από το λαό. Αν αυτό δεν γίνει ο πολίτης δεν πρόκειται ποτέ να δικαιωθεί με αντίπαλο το αδιαίρετο και αυτονομημένο πολιτικό σύστημα.

Και δυστυχώς έρχονται πολύ δύσκολες καταστάσεις στις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα νόμιμης προστασίας, διαφορετικά θα εξαθλιωθούν.

Πέτρος Χασάπης

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ 2014!!

Posted: 26 Jun 2013 08:01 AM PDT

Αγαπητή Ολυμπία, μήπως πρέπει να θυμίσετε στον κόσμο οτι το αρχικό μνημόνιο τελειώνει το 2014 μπάς και καταλάβει το μεγάλο δούλεμα πού έφαγε πρώτα από το πασοκ και μετά από την νδ και την κουβελειάδα? ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΤΕΥΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


Κανέλλα Καζακοπούλου


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η παραίτηση της ΔΗΜΑΡ δεν ισχύει για όλους!

Posted: 26 Jun 2013 08:00 AM PDT

καλησπέρα

κυκλοφορεί μια φήμη ότι κάποιοι (λίγοι) γραμματείς της ΔΗΜΑΡ γλυκάθηκαν τόσο πολύ από το μέλι που δίνουν αγώνα για να παραμείνουν στις θέσεις τους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να αλλάξουν την κομματική τους ταυτότητα (άλλωστε για να κερδίσουν τη πρόσβαση στο μέλι την απέκτησαν εξ’ αρχής).

Λέγεται για παράδειγμα ότι η κ. Καραντζόλα (Γ.Γ Δια Βίου Μάθησης στο υπουργείο Παιδείας) δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί ….

Είναι δυνατόν;


Τόσο λιμάρηδες είναι;
Αναγνώστης


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η προαναγγελθείσα …κλωτσιά εξόδου…

Posted: 26 Jun 2013 07:59 AM PDT

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Ο πλέον αποτυχημένος τραπεζίτης των ημερών μας ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, υπέβαλε την παραίτηση του απο την EUROBANK, ελπίζοντας να περισώσει κάτι από το “όνομα” του.
Όπως πλειστάκις έχω αναφέρει στην αρθρογραφία μου, η πορεία του ειδικά από τον Αύγουστο του 2012 και μετά ήταν προγραμματισμένη και καθοδική.
Του αξίζουν ….έπαινοι , γιατί κατόρθωσε με τις αποφάσεις και ενέργειες του να καταστρέψει την EUROBANK και να οδεύουν πρός απόλυση , πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι.
Σου το είχα πεί Νανόπουλε , …πρόσεχε, ….μην παίζεις με την ..Χούντα , γιατί το τέλος θα ήταν πολύ κοντά.
Λυπάμαι αλλά δεν με άκουσες …Με το καλό να βρείς…νέα δουλειά , αφού ολοκληρωθεί ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ των ενεργειών σου.
Έπεται δυναμική συνέχεια…..

http://dialogoi.gr/index.php/slideshow/1111-apokleistiko-i-proanaggeltheisa-klotsia-eksodou


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Δεκέμβριο θα ανοίξει η συζήτηση για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ

Posted: 26 Jun 2013 07:54 AM PDT

32a9f2ffbdee86c8dac4f1c005a6f307_XLΔηλαδή ένα μήνα πριν η Ελλάδα αναλάβει την εξαμηνιαία προεδρία της ΕΕ;

Ο Επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφαν Φούλε, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ “ΜΙΑ” ότι η απόφαση να μην συμπεριληφθεί η ΠΓΔΜ στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων ελήφθη από τα κράτη – μέλη της Ένωσης.

“Τα κράτη – μέλη αποφάσισαν να μην θέσουν στην ατζέντα την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ωστόσο, εγώ ενημέρωσα τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για την επιστολή που έλαβα από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος με ενημέρωσε ότι ξεκίνησε το έργο της η Επιτροπή Διερεύνησης των γεγονότων της 24ης Δεκεμβρίου 2012, η οποία προέκυψε από τη συμφωνία της 1ης Μαρτίου που έθεσε τέλος στην πολιτική κρίση στη χώρα. Απλά, δεν έγινε συζήτηση για το ζήτημα χορήγησης στην ΠΓΔΜ ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ” δήλωσε ο κ. Φούλε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε επιπλέον την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα να καταβάλουν προσπάθειες σχετικά με την πρόσφατη πρόταση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρώστε τα κόκκινα χαλιά! Στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου ο Σόιμπλε

Posted: 26 Jun 2013 07:19 AM PDT

soimple sudokuΞέραμε ότι θα έρθει, αλλά όχι το πότε ακριβώς.. (Πάλι καλά που μας το είπε νωρίς να του στρώσουμε χαλί)..

Στις 18 Ιουλίου θα έρθει στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με θέμα τον γερμανικό προϋπολογισμό του 2014.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά την αξιολόγηση της τρόικα και δυο μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κοινοπραξία για τον ΤΑΡ δεν ενημέρωσε μόνο τον Σαμαρά…

Posted: 26 Jun 2013 07:00 AM PDT

maximou_494x320Αλλά και τον Βενιζέλο! Είναι ή δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ;

Είπαμε το κόμμα του 4% διαχειρίζεται πλέον σχεδόν το μισό της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι της Kοινοπραξίας Shah Deniz 2 βρέθηκαν το πρωί στο Μαξίμου και φέρεται να είπαν στον Σαμαρά ότι «νίκησε» ο αγωγός ΤΑΡ που περνά από την Ελλάδα και όχι ο Nabucco West.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από την Αυστρία μάθαμε ότι τελικά «πέρασε» ο TAP

Posted: 26 Jun 2013 06:42 AM PDT

assets_LARGE_t_942_43432051_type12128Η αυστριακή ενεργειακή εταιρεία OMV, βασικός μέτοχος του αγωγού Nabucco West, «αποκάλυψε» σήμερα ότι νικητής είναι ο αγωγός TAP και όχι ο Nabucco για την μεταφορά φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας στην Κεντρική Ευρώπη.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Παρασκευή, ωστόσο οι διαρροές από χθες το μεσημέρι έλεγαν ότι επικράτησε ο TAP.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παιδιά οι βάσεις πέφτουν – προσοχή στα μηχανογραφικά

Posted: 26 Jun 2013 06:40 AM PDT

Το μυστικό της επιτυχίας των παιδιών είναι να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο σαν να είχαν 20.000 μόρια», τονίζει εκπαιδευτικός, σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, με αφορμή την αναμενόμενη «καθολική» πτώση των βάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις επιβεβαίωσε τους φόβους για γενικευμένη χαμηλή επίδοση σε όλα τα πεδία, γεγονός το οποίο θα παρασύρει και τις βάσεις. Οι βαθμολογίες είναι εξαιρετικά χαμηλές . «Τα παιδιά δεν πήγαν καλά και όχι γιατί φταίνε τα ίδια αλλά γιατί τα θέματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα», υπογραμμίζει ο κ. Στρατηγάκης και συνεχίζει: Αποτέλεσμα είναι να έχουμε
τους μισούς αριστούχους από ότι πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις θα πέσουν σε όλα τα πεδία, και ιδίως μεγάλη πτώση θα σημειωθεί στο 2ο (θετικές επιστήμες- φυσικομαθηματικές σχολές) και 4ο πεδίο ( πολυτεχνικές σχολές,) θα ακολουθήσει η πτώση στο 5ο (οικονομικές σχολές) στο 3ο (ιατρικές) αλλά ακόμη και στο 1ο (θεωρητικές). Η πτώση ακόμη και στις θεωρητικές σχολές παρά τη μείωση του αριθμού των εισακτέων, διευκρινίζει ο ομιλητής σημειώνεται γιατί τα παιδιά δεν έγραψαν καλά. Υποστηρίζει ότι η πτώση θα είναι καθολική και ως παράδειγμα αναφέρει την Νομική της Κομοτηνής (είναι η πιο χαμηλόβαθμη Νομική). Αναμένεται να « βρεθεί στα 18000 μόρια (έναντι πέρσι 18276 μόρια) ίσως και πιο κάτω». Κάπου εκεί θα βρεθεί και η Ιατρική της Αλεξανδρούπολης στα 18000 με 18100 μόρια (έναντι 18404 πέρσι). «Περιμένουμε λοιπόν μεγάλες πτώσεις και αυτό πρέπει να δώσει κουράγιο στα παιδιά ώστε να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους», επισημαίνει ο ομιλητής γιατι τα παιδιά, όπως λέει «κάνουν το εξής λάθος»: Συγκρίνουν τα φετινά μόρια με τις περσινές βάσεις, συσχετίζοντας . δύο τελείως ασύμβατα μεταξύ τους ζητήματα , και δημιουργούν ψευδή εικόνα. Τα παιδιά λοιπόν, εφιστά την προσοχή ο ειδικός, πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους σαν να είχαν 20.000 μόρια ή σαν να μην υπήρχαν καθόλου πανελλήνιες εξετάσεις. Πρέπει να κοιτάνε τα μόρια τους, και όχι την υψηλή βάση κάποιας σχολής την οποία ενώ θα ήθελαν να παρακολουθήσουν δεν την δηλώνουν καν, γιατί εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να μπουν. Στην περίπτωση όμως που πέσουν κατά πολύ οι βάσεις και διαπιστωθεί ότι ο υποψήφιος πέρναγε αλλά δεν κατέστη εφικτό γιατί απλά δεν τη δήλωσε τότε θα στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Γιαυτό λοιπόν επαναλαμβάνει ο κ. Στρατηγάκης δηλώνουμε τις Σχολές σαν να είχαμε 20.000 μόρια. Αυτό είναι το μυστικό για να μην βρεθούμε με κλάματα τον Αύγουστο. Διότι τα παιδιά στεναχωρήθηκαν και έκλαψαν πάρα πολύ τον Ιούνιο. Όσο περισσότερο λοιπόν και έκλαψαν τον Ιούνιο τόσο πιο πολύ θα γελάσου τον Αύγουστο όταν δουν πως έχουν πέσει οι βάσεις.

Σε ότι αφορά το κριτήριο επιλογής των Σχολών από πλευράς των υποψηφίων ο κ Στρατηγάκης επισημαίνει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι εισακτέοι από την Περιφέρεια δεδομένου ότι πρέπει να μετεγκατασταθούν στην Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις όπου βρίσκονται και οι Σχολές. Ο ίδιος εκτιμά ότι: οι τοπικές συνθήκες θα μετρήσουν πάρα πολύ διότι οι οικογένειες δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε άλλη πόλη. Και αυτό όχι γιατί δεν έχουν λεφτά σήμερα, καταλήγει αλλά γιατί δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αύριο . Το πρόβλημα , είναι ότι όταν αποφασίσεις να στείλεις το παιδί σου κάπου άλλου να σπουδάσει πρέπει να εξασφαλίσεις ότι για 5 χρόνια θα έχεις τη δυνατότητα να το χρηματοδοτείς.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιος πληρωνει τα ληγμενα;

Posted: 26 Jun 2013 06:36 AM PDT

Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα

Χθες 25 Ιουνιου πληρωσαμε 1,2δισ δολαρια ακουρευτο ομολογο.


Στις 3 Ιουλιου θα πληρωσουμε ακουρευτο ομολογο 84,3 εκ Ευρω.


Την επομενη Παρασκευη 5 Ιουλιου θα πληρωσουμε ακουρευτο ομολογο 650 εκ Ελβ Φραγκα


Στις 20 Αυγουστου θα πληρωσουμε ακουρευτο ομολογο 1,9δισ Ευρω και αλλο ενα 268εκ Ευρω.


Μεσα στο 2013 απο σημερα εως Δεκεμβριο εχουμε να πληρωσουμε τα εντοκα γραμματεια ( χωρις νεες εκδοσεις )….:
12/7 – 1,625 δισ

19/7 – 2 δισ

9/8 – 1 δισ

16/8 – 1,6 δισ
6/9 – 1,4δ δισ

20/9 – 1,6 δισ

11/10 – 1,6 δισ

8/11 – 1,6 δισ

13/12 – 2 δισ


Σουμα Γραμματεια – 14.425.000.000 Ευρω

Σουμα Ομολογα – 2.254.300.000 Ευρω

Σουμα ευρω – 16.679.300.000 Ευρω !

Ομολογο σε Ελβετικο Φραγκο – 650.000.000 Ελβ. Φρ.

α. Ποιοι ειναι οι κατοχοι των ακουρευτων ομολογων Ιουνιου, Ιουλιου και των 2 του Αυγουστου?

β. Που θα βρουμε λεφτα 16,7δισ Ευρω συν 650 εκ Ελβ Φραγκα να πληρωσουμε ??

Eχω κ αλλες αποριες… αλλα σιγα σιγα !


ΠΠ

ΥΓ * οχι ο Αδωνις..


PORTA PORTA

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΛΗΞΕΙΣ 2013.xls


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είναι μυστικό το αν πληρώθηκε στο ακέραιο το ομόλογο στα διεθνή κοράκια; Ποιός το πληρώνει στην τελική;

Posted: 26 Jun 2013 06:35 AM PDT

imageΤι θέλετε να κρύψετε κύριε Στουρνάρα; Γιατί δεν απαντάτε αν πληρώθηκε στο ακέραιο το ομόλογο που δεν έχει μπει στο PSI;

Είναι δυνατόν να μην απαντά ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή για το αν πληρώθηκαν ομόλογα που έχουν στα χέρια τους κερδοσκοπικά hedge funds; Δεν πρέπει να μάθει ο κόσμος ποιός γνώριζε και δεν δέχθηκε να μπει στο PSI και τώρα ζητά το 100% της αξίας; Είναι μυστικό; Δεν πρέπει να γνωρίζει που πάνε τα χρήματα που θα πληρώσει;

Πώς γίνεται να καταστρέφονται ασφαλιστικά ταμεία, μικροομολογιούχοι που επένδυσαν σε ελληνικά ομόλογα και να μην ενημερώνεται ο ελληνικός λαός αν τα δάνεια που λαμβάνει πάνε σε τοκογλυφικά κοράκια που γνώριζαν και δεν μπήκαν στο PSI;

Πότε ήταν η λήξη; Πότε πληρώθηκαν; Αν πληρώθηκαν όπως και τα προηγούμενα που δεν είχαν μπει στο PSI, από πού βρέθηκαν τα χρήματα; Ήταν από τη δόση των 3,3 δις ευρώ που μόλις πριν από λίγα 24ωρα εκταμιεύθηκαν από τους δανειστές;

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j45zUc5Wc_I


Filed under: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ήττα των Η.Π.Α στη Μεσόγειο, ξεκίνησε επί Μπούς και τελειώνει επί Ομπάμα!

Posted: 26 Jun 2013 06:24 AM PDT

20130626-162251.jpgΓράφει ο Πελασγός ο Μιλήσιος

Εκείνο το ΟΧΙ στο Βουκουρέστι, ήταν μια σταγόνα.
Το ποτήρι δεν ξεχειλίζει μόνο με μια πρόσθετη σταγόνα, αλλά κι όταν φυσήξει ρεύμα από πάνω του, ή το παρασύρεις, ή κουνήσεις το τραπέζι, ή….

Δηλαδή με απενενοημένα διαβήματα! Της απληστίας απηχήματα, και μάλιστα Αυτοκρατόρων κι αυλικών συσκέψεων, χωρίς σκέψη!
Είπαν στο Administration οι Δεξαμενές σκέψης, ότι για να στριμώξεις την Αρκούδα στο χώρο της, πρέπει να της δημιουργήσεις μιαν “αντιπυραυλική ασπίδα” στις γειτνιάζουσες μ’αυτήν χώρες του ΝΑΤΟ, υπό το πρόσχημα αμυντικού σχεδιασμού.
Γιατί, λέει, πως πολύ τακτικά έβγαινε από τη χειμαιρία νάρκη για θερμότερα κλίματα. Κι όσο δειγματοληπτούσαν τις αντιδράσεις του Θηρίου, δεν έπαιρναν τις απαντήσεις που τους βόλευαν. Νόμιζαν πως τα αντανακλαστικά ήταν ομότροπα των Γκορματσώφ, του Γέλτσιν και Τσουμπάις!
Νόμιζαν οι Αμερικανοί, πως αυτοί που διαδέχθηκαν τους παραπάνω, ήταν του κλίματος που περιγράφει το ανέκδοτο. Αυτό είχε φτάσει μέχρι το κατώφλι της Πρεσβείας στη Μόσχα, περιγράφοντας τη δουλικότητα της μετασοβιετικής ηγεσίας με τα καμώματα του Τσουμπάις.
Ο οδηγός ενός ταξί τον ρωτά. «Που να σε πάω;»
- «Όπου θέλεις, εγώ παντού χρειάζομαι»…

Μέχρι που ένα πρωινό, έφτασε στη Ντάτσα του Γέλτσιν μια ομάδα, που επικεφαλής στέκονταν σε χαμηλό ύψος ένας τύπος, που πέρασε τη ζωή του μετά το Πανεπιστήμιο, στην διατεταγμένη διακονία των Μυστικών Υπηρεσιών της ανατέλλουσας Νέας Ρωσίας. Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, από την Αγία Πετρούπολη. Δεν άντεχε άλλο να προδίδεται η πατρίδα του από έναν μεθύστακα, και του ενεχείρησε ένα χαρτί που παραιτούσε τον Γέλτσιν από την προσφορά του στις προδοσίες.
Από το 1994 ως το 2004, διέπρεπε στα Ηνωμένα Έθνη, ένας πρεσβευτής Αρμενιο-Ρωσικής καταγωγής, ο Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρώφ. Έκτοτε ανέλαβε το τιμόνι της Ρωσικής Διπλωματίας.

Από αυτούς του δυο , οι Αμερικανοί συνέλεγαν τα αντανακλαστικά των. Κι έβλεπαν πως δεν ταιριάζουν με τους προκατόχους των.
Όλο το συνοθύλευμα των κρατών που θα αποτελούσαν και τις βάσεις των αντιπυραυλικών ασπίδων, ήταν κυρίως της Ευρωπαικής Ένωσης Μέλη, μεταξύ των και η Ελλάδα. Πειθήνια εκτελεστικά όργανα της Αμερικής, αδυνατούσαν να αντιδράσουν και στις διεργασίες του ΝΑΤΟ και της “Ευρωπαικής Ένωσης”. Πλην του Καραμανλή του Νεωτέρου, που τόλμησε ένα ΟΧΙ.

Από τη μια μεριά είχαμε τις τέλειες παρορμητικές αντιδράσεις της Αμερικής με το ό,τι επηκολούθησε στην Ελλάδα, κι από την άλλη η Ρωσία αλλάζοντας τους ρόλους, καταμετρούσε τις αντιδράσεις των ερασιτεχνών διπλωματών της Ουάσιγκτον. Δυο δεινοί παίκτες Ρώσοι, με ένα ιδιότυπο μείγμα Διπλωματίας και Στατηγικής. Ένα από τα καλύτερα Ηγετικά δίδυμα που είχε ποτέ ο σύγχρονος κόσμος.

Στις παράλληλες επιχειρήσεις των Αμερικανών, αναθέτουν την υπο-Δράση “Μεσογειακή Ένωση” στον Νικολά Σαρκοζύ να την υλοποιήσει. Ήθελαν το Νότο της Ευρώπης να τον “ενώσουν” με τις χώρες της Αιγύπτου, Λιβύης και Μαγκρέμπ, ώστε η Μεσόγειος να φαντάζει μια κλειστή θάλλασσα υπό εποπτεία των Αμερικανο-Ισραηλινών.
Αυτό πως θα επιτυγχάνονταν;

Αφ’ενός έπρεπε να αποδομηθεί η ούτως ειπείν “Ευρωπαική Ένωση”, από τα “βαρίδια” του Νότου, αρχής γενομένης της Ελλάδος, για να καταστεί η μαγιά του ομαδοποιημένου συμπλόκου της Βόρειας Λεκάνης της Μεσογείου, και αφετέρου να ξεκινήσουν οι…”διεργασίες” του σχηματισμού του Νότιου συμπλόκου της Λεκάνης της Μεσογείου.
Έτσι και έγινε. Η Ελλάδα ψυχοραγεί κατόπιν του σχεδίου του Αμερικανικού Administration, και η Βόρεια Αφρική, υπέστη τις συνέπειες της “Αραβικής Άνοιξης”. Ένα αποτυχημένο εγχείρημα. Στην ουσία η κατάσταση βρίσκεται σε ανισορροπία υπό την οπτική γωνία των Αμερικανών, και το επόμενο βήμα τους της Συριακής αιματοχυσίας, συνέπεια του Σχεδίου τους, βρίσκει τη Ρωσία να κρατάει τη μπαγκέτα της περιοχής.
Επακόλουθο της αποτυχημένης επιχείρησης στην περιοχή και η Τουρκία που αποτελεί τον αστάθμητο γι αυτούς παράγοντα.
Μέσα στη δύνη της γεωστρατηγικής τους ανισορροπίας, έρχονται να συμπληρώσουν και οι μεγάλες ήττες στο ποκερ των Μυστικών Υπηρεσιών των Ασσάνζ και Σνόουντεν. Δεν είναι τόσο οι αποκαλύψεις των δυο αυτών …”τεχνοκρατών”, παρά ο αντίκτυπος στον πλανήτη της απώλειας στήριξης του Διπλωματικού τους επιτελείου.
Με το κερασάκι στην τούρτα, η αναμενόμενη αλλαγή του πρεσβευτή τους στην Αθήνα. Η γνώμη μας είναι ότι δεν πρόκειται για ανικανότητα, αλλά για αλλαγή του προσανατολισμού της Ελλάδος. Το έχομε γράψει επανειλλημένα, ότι η Ελλάδα χάθηκε για την Αμερική, μετά τις αποτυχημένες επιλογές της τελευταίας σε ότι αφορά την Ελλάδα στην περιοχή.
Ενδεικτικά, μετά τα Ίμια, δημιούργησαν το “Μακεδονικό”, διεργασίες στη Θράκη, Κύπρο, με τελευταία θανάσιμη επιλογή τους τη χρεωκοπία της Ελλάδος. Ποντάροντας στον τελευταίο γόνο μιας οικογένειας που από το 1922 ως σήμερα ταλαιπώρησε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Όταν συμπεριφέρονταν σ’αυτή τη χώρα περίπου ως ιδιόκτητη έπαυλη, θα προέκυπτε και το vertigo.
Η Ελλάδα όχι μόνο αποστρέφεται αυτή τη χώρα αλλά και θα απεμπλέκεται στο διηνεκές. Όσο και να χύνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για “το κακό που μας βρήκε”, το γνωρίζει η δύσμοιρη χώρα, πως ο Δήμιος είναι γνωστός, η Αμερική.

Το ΔΝΤ είναι το προσωπείο τους, και δεν κάνομε λάθος. Όσοι κατέχουν λίγα περί Στρατηγικής και Διπλωματίας, ας ερμηνεύσουν την αλλαγή του Αβραμόπουλου με Βενιζέλο, σ’ενα λεπτό πόστο και θα αντιληφθεί, πως όταν αλλάζουν οι ΥΠΕΞ και οι πρεσβευτές, κάτι σοβαρό συμβαίνει στην περιοχή.
Κι όταν ακολουθείς τα γεγονότα με τροποποιητικές κινήσεις, είσαι σε άμυνα. Και σ’αυτή τη θέση βρίσκονται οι σε δεύτερο ρόλο. Τον πρώτο τον κατέχουν αυτοί που δημιουργούν τα γεγονότα.
Από τώρα κι εφεξής, η Μεσόγειος αλλάζει το σκηνικό της. Αποτέλεσμα της Αλαζονείας των Μηχανισμών δυο αμαρτωλών οικογενειών, Μπούς και Κλίντον.
Στα θερμά της ύδατα προβάλλει η Καθ’Ημάς Ανατολή με τους Συμμάχους της…

Πελασγός ο Μιλήσιος


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραιτήθηκε ο Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ. Δεν έγινε δεκτή από τον Κουβέλη

Posted: 26 Jun 2013 06:22 AM PDT

b.oikonomou[1]Την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου υπέβαλε στο Φώτη Κουβέλη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.

Κατά της διάρκεια της συνεδρίασής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή, ο κ Οικονόμου παίρνοντας το λόγο υπενθύμισε ότι διαφωνεί με την πρόταση του κ. Κουβέλη για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και δήλωσε πρόθυμος να παραιτηθεί.

Ο κ. Κουβέλης δεν έκανε αποδεκτή την πρότασή του και είπε πώς η κοινοβουλευτική ομάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως ένα χρόνο τώρα.


Filed under: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κι όμως ο Σόιμπλε δεν διέψευσε νέο κούρεμα!

Posted: 26 Jun 2013 06:05 AM PDT

σοιμπλεΟ Σόιμπλε στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας το 2014, δεν είπε ότι δεν θα γίνει νέο κούρεμα, γενικά και αόριστα. Είπε ότι δεν θα υπάρξει «τέτοιου τύπου» κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα, όπως το 2012 που κουρεύτηκαν και ομόλογα ιδιωτών.

«Έχουμε πει ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο κούρεμα», είπε χαρακτηριστικά. Άλλο λοιπόν το τέτοιου τύπου και άλλο το δεν θα γίνει κούρεμα και τελεία.

Αυτά που λέγονται και που γράφονται για το OSI, το κούρεμα στον επίσημο δημόσιο τομέα τότε τι είναι; Το οποίο δεν θα συνοδευτεί με νέα μέτρα;


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eικόνα μας είναι και μας μοιάζει

Posted: 26 Jun 2013 05:49 AM PDT

23-06-13_524506_1.gif

του Γιώργου Καραμπελιά

Ο συμβολισμός του κυβερνητικού διδύμου –ο ιππότης της ελεεινής μορφής και ο Σάντσο Πάντσα– κλείνει μέσα του την ίδια τη φύση της μεταπολίτευσης στον επιθανάτιο ρόγχο της. Τα δύο κόμματα που ανέλαβαν να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας για σχεδόν σαράντα χρόνια, βρίσκονται μαζί λίγο πριν από την τελευταία βουτιά στην οριστική ανυποληψία και ανυπαρξία. Οι δύο άσπονδοι εχθροί-συνεταίροι της μεταπολίτευσης, που κάποτε εκπροσωπούσαν το 80% τουλάχιστον του ελληνικού λαού, βρίσκονται σήμερα να συγκροτούν μια κυβέρνηση μειοψηφίας (μεταξύ του 25-30%) σέρνοντας τον χορό του Ζαλόγγου που οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση και παρακμή. Μέσα από μια διαδικασία συγκρούσεων και προσεγγίσεων, που κράτησαν σαράντα χρόνια, συρρικνώθηκαν τελικά στο σκληρό πυρήνα του δωσιλογισμού. Σε όλη μας τη διαχρονία το νεώτερο ελληνικό κράτος, υπήρχε και ένα 20-25% που στήριζε την τάξη, την ησυχία και την υποταγή με οποιοδήποτε τίμημα. Δωσίλογοι και ταγματασφαλίτες στην κατοχή, κρυφοί και φανεροί οπαδοί της χούντας μέχρι το 1973, οπαδοί της εκχώρησης σήμερα της διακυβέρνησης της χώρας ανοικτά στις ξένες δυνάμεις και τους Γερμανούς. Μοιάζει ως εάν το νεώτερο ελληνικό κράτος να έκανε τον κύκλο του – καθοδικό από τον Όθωνα και τη βαυαρική αντιβασιλεία, στον Σόιμπλε και την Μέρκελ.

Και το δυστύχημα είναι πως απέναντι στις δυνάμεις της υποτέλειας βρίσκεται μια κατακερματισμένη κοινωνία και μια ανίκανη αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που συνεχίζει να κινείται στο ίδιο ιδεολογικό και πνευματικό τοπίο της μεταπολίτευσης ως εάν το φίδι να δαγκώνει την ουρά του. Μιλάμε σήμερα για την «Χρυσή Αυγή» ξεχνώντας ότι τα πρώτα χρόνια της αντιπολίτευσης η ΕΠΕΝ του χουντοβασιλικών συγκέντρωνε κάποτε ανάλογα εκλογικά ποσοστά, ενώ η τότε αξιωματική αντιπολίτευση της «ελπιδοφόρου» δεκαετία του 1970 διέθετε έναν πραγματικό Ανδρέα και όχι την απομίμηση του.

Το δυστύχημα είναι λοιπόν, πως οι Έλληνες βρίσκονται μία μόλις στιγμή πριν βουτήξουν στο χάος, πνευματικά και ηθικά ανέτοιμοι να το αντιμετωπίσουν, διότι είναι προφανές πως αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τέλους. Πάλι τα ίδια αστεία και τετριμμένα θα ακουστούν για την σωτηρία της χώρας, «την τελευταία προσπάθεια» όταν όλοι πια γνωρίζουν πως από υποχώρηση σε υποχώρηση, από παλινωδία σε προδοσία φθάσαμε πλέον στο τέρμα της διαδρομής των τεσσάρων χρόνων, μετά την οποία το ελληνικό κοινωνικό και πολιτικό σύστημα θα έχει χάσει πλήρως την αυτονομία του και θα εξαρτάται απόλυτα από τη βούληση των μεγάλων δυνάμεων και κατεξοχήν των Γερμανών. Πλέον το εάν σε μερικούς μήνες η Ελλάδα θα έχει βυθιστεί σε μια νέα κρίση που θα σηματοδοτεί και την έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση και την ευρωζώνη, εξαρτάται από τις καλές προθέσεις και τους συσχετισμούς των γεωπολιτικών προθέσεων και στρατηγικών των μεγάλων δυνάμεων. Εξ ου και η κατάθλιψη, η κρίση της σχιζοφρένειας, το αδιέξοδο των Ελλήνων. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

 

Το σκηνικό της παρακμής

Όσοι από την αρχή παρακολουθούν έστω και για λίγο τις απόψεις και τις τοποθετήσεις μας θα έχουν παρακολουθήσει την αντίθεσή μας προς λαϊκίστικες επιλογές τύπου, «έξοδος από το ευρώ», «αυτόνομη πορεία εδώ και τώρα» και άλλα παρόμοια. Με επιμονή και με μεγάλη αγωνία προσπαθήσαμε να δείξουμε πως μια τέτοια επιλογή όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη παραγωγική υποδομή, και οι ανάλογες πολιτικές δυνάμεις, και όταν ένα μεγάλο μέρος των «εταίρων μας» και ειδικά οι Γερμανοί και η βόρεια συμμαχία αυτό ακριβώς επεδίωκαν –όπως το παραδέχτηκε πρόσφατα ο Γιουνκέρ– θα ήταν σαν να θες να σβήσεις την πυρκαγιά με βενζίνη.

Και όμως όλοι γνωρίζουν πως η κύρια μέριμνα του χώρου μας υπήρξε πάντοτε η οικοδόμηση μιας χώρας και μιας κοινωνίας αυτόνομης και αυτεξούσιας. Γι' αυτό και πολλοί μας κατηγόρησαν ότι δεν εφαρμόζουμε όλα αυτά που διακηρύσσαμε και πως θα έπρεπε να συνταχθούμε με τους οπαδούς «του ρίσκου».

Η άρνησή μας στηριζόταν σε μια βασική σκέψη. Πως ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μία φάση βαθύτατης παρακμής και πως δεν είχε ούτε τις οικονομικές ούτε τις πνευματικές, ούτε τις πολιτικές προϋποθέσεις για να επιχειρήσει μια τέτοια έξοδο, η οποία θα κατέληγε πιθανότατα σε νέες, ίσως και τελεσίδικες, συρρικνώσεις. Κάποιοι μιλούσαν για την φύση του Έλληνα, που μπροστά στα δύσκολα κατορθώνει να σηκωθεί και πάλι και να αντισταθεί. Ξεχνούν ωστόσο, ότι αυτή η «φύση» ήταν πάντα συνδεδεμένη με την ύπαρξη ενός παραγωγικού ιστού, αγκιστρωμένου στην αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή, σε ένα λαό μαθημένο να ζει με τα λίγα και ικανό να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις όπως εκείνη του έπους του '40 και της εθνικής αντίστασης.

Ξεχνούν λοιπόν ότι στο μεταξύ στα σαράντα χρόνια της μεταπολίτευσης, ο ελληνικός λαός ως σώμα και όχι μόνο οι ηγεσίες του, εισήλθε σε μια βαθύτατη παρακμή, έχασε την παραγωγή και τα αγροτικά στρώματα, έχασε τη βιομηχανία, έχασε την πνευματική του παράδοση, έχασε τη νεολαία που παρήγαγε σε μεγάλους αριθμούς μια ισχυρή δημογραφία (οι γιαγιάδες μας έκαναν πέντε και δέκα παιδιά). Η Ελλάδα διέθετε έναν πληθυσμό νεανικό, λιτό, παραγωγικό ενώ αντίθετα στη μεταπολίτευση έχουμε έναν πληθυσμό γερασμένο, έξω από παραγωγικές δραστηριότητες που έχει καταντήσει γκαρσόνι των ξένων τουριστών με μια νεολαία μαθημένη στον πιο άθλιο αμερικάνικο τρόπο ζωής, ακριβώς γιατί είναι μιμητικός. Μεταβληθήκαμε σε μια δουλοκτητική κοινωνία όπου οι ξένοι δούλευαν γι' αυτήν ενώ ο  Έλληνας μεταβλήθηκε στον κύριο «εισαγόμενο».

Αυτό λοιπόν ήταν και το μεγάλο κατόρθωμα της μεταπολίτευσης. Ό,τι ολοκλήρωσε την παρασιτική ενσωμάτωση της ελληνικής κοινωνίας στη Δύση, την οποία για αιώνες προωθούσαν οι άρχουσες ελίτ της χώρας, παρασιτοποιώντας το ίδιο το λαϊκό σώμα. Γι' αυτό, και όταν η Δύση μπήκε σε κρίση, οι ξένοι δανειστές και τα ξένα αφεντικά, επέβαλαν τους πιο σκληρούς όρους στους υποτακτικούς τους. Και γι' αυτό αυτοί οι υποτακτικοί δεν είχαν πραγματική δυνατότητα αντίστασης. Γιατί είναι εξαρτημένοι όπως τα πρεζάκια από το χρήμα, τις ιδέες, τον τρόπο ζωής των κυριάρχων. Γι' αυτό, και τα αλλεπάλληλα «σχέδια Ανάν» γι' αυτό η Ρεπούση και οι Λιάκοι, γι' αυτό η κυριαρχία των εθνομηδενιστών στην εκπαίδευση, στον τύπο, στα κόμματα. Όλο το πασοκικό και αριστερό παραμύθι του αλώβητου λαού και της κακής δεξιάς, είναι μια απάτη και μια αυταπάτη, ένα φύλο συκής για να κρύψει την παρακμή του ίδιου αυτού του λαϊκού σώματος.

Γι' αυτό λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια και στη διάρκεια της κρίσης έχουμε επιλέξει μια στρατηγική που ανταποκρίνεται σ' αυτές τις πραγματικότητες. Αυτό το μοντέλο θα καταστραφεί αναπόφευκτα και ένας λαός κακομαθημένος από τους νταβατζήδες του θα πρέπει να ανακτήσει τα αντιστασιακά του ανακλαστικά –τα πραγματικά και όχι τα ψευδώνυμα– τα οποία είχε χάσει. Θα πρέπει να ξανασκύψει στην παραγωγή του, να επιστρέψει στην ελληνική παιδεία, να φτύσει τα τουρκοκάναλα, να αποκτήσει εκείνα τα μέσα που θα επιτρέψουν σε ένα λαό μεσήλικων να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη νέα πραγματικότητα.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί και πως δεν υπάρχουν γρήγοροι πολιτικοί και συνειδησιακοί μετασχηματισμοί όπως συμβαίνει π.χ. σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αραβίας ή ακόμα και της γειτονικής Τουρκίας, ξεχνώντας πως η χώρα μας είναι όχι μόνο παρασιτική αλλά και γερασμένη. Και ένας λαός μεσηλίκων που έχει αποκτήσει για τουλάχιστον σαράντα χρόνια συνήθειες, πολιτικά ανακλαστικά, πνευματικές ροπές, δεν μπορεί να μετασχηματιστεί με μεγάλη ταχύτητα. Οι δε νέοι μας έχουν μάθει σε ένα τέτοιο τρόπο ζωής ώστε η πρώτη τους σκέψη είναι η μετανάστευση και η φυγή.

Γι' αυτό λοιπόν, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους διάφορους δημοκόπους που κηρύσσουν και εφευρίσκουν θαυματουργές λύσεις (κάποιος μπαρούφας υποστήριζε πρόσφατα ότι σε μια εβδομάδα μπορεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, δηλαδή να ανατρέψει την ιστορική τάση  της παρακμής της Δύσης έναντι της Ανατολής).

 

Ένας μακρύς αγώνας μετασχηματισμού

Μία και μόνη απάντηση υπάρχει, ένας μακρόχρονος και πολυμέτωπος αγώνας, ένας αγώνας «ανταρτοπολέμου», ικανός να συγκροτήσει σταδιακά ένα νέο πνευματικό και πολιτικό υποκείμενο· από τον παλιό παρακμασμένο παρασιτικό λαό της μεταπολίτευσης να οικοδομήσει κάτι καινούργιο. Γι' αυτό, και αγώνες όπως αυτός της ΕΡΤ, έστω και αν διεξάγεται από δυνάμεις συνδεδεμένες με το παλιό διεφθαρμένο σύστημα, είναι ένας θετικός αγώνας, γιατί μετασχηματίζει τις συνειδήσεις και τις πρακτικές των ίδιων των ανθρώπων, μετασχηματισμό χωρίς τον οποίο δεν μπορούμε στην πραγματικότητα να κάνουμε κανένα βήμα μπροστά.

Πρέπει εμείς, οι κουρασμένοι, οι γερασμένοι, οι αλλοτριωμένοι να απορρίψουμε την παρακμή μας, μέσα από μια πικρή και επίπονη διαδικασία χτίζοντας σταδιακά ένα νέο αντιστασιακό και αγωνιστικό ήθος. Από τις Σκουριές, την ΕΡΤ, τις μικροαπόπειρες της αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς και της αλληλεγγύης στους πληττόμενους Έλληνες όπου για την ώρα πρωτοστατεί μόνο η εκκλησία· από τη συρρίκνωση των εισαγωγών που μειώνει τον παρασιτισμό μας, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης· να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε αυτό το νέο οικονομικό πρότυπο και ένα κοινωνικό υποκείμενο που θα έχει υπερβεί θετικά και όχι απλά δια της καταστροφής του, το μεταπολιτευτικό πρότυπο. Και μέσα από αυτά, μέσα από παρατεταμένους αγώνες, θα διαμορφωθούν και τα νέα πολιτικά υποκείμενα, μεταλλάσσοντας παλιές πολιτικές δυνάμεις και αναδεικνύοντας νέες.

Έτσι λοιπόν, για όλους τους αγανακτισμένους φίλους που δεν αντέχουν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, που δεν αντέχουν τον Άδωνι και την Γεννηματά, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως εικόνα τους είμαστε και τους μοιάζουμε. Το ότι πλέον δεν τους αντέχουμε είναι ένα θετικό βήμα, μόνο που πρέπει να ξέρουμε πως αποτελούν ένα κομμάτι του εαυτού μας που πρέπει να πετάξουμε. Το ερώτημα είναι πότε και πως θα αναδείξουμε κάτι ριζικά διαφορετικό στη θέση τους. Και αυτό θέλει κόπο, δουλειά, οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων και όχι βέβαια ονοματοδοσίες, Ερνέστους και Σλαβόϊ.

Κατανοούμε, και είναι φυσικό άλλωστε, πως απέναντι στο κυβερνητικό άγος οι άνθρωποι ψάχνουν λύσεις με βάση αυτά που υπάρχουν. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί θα πρέπει να υποχρεώσουμε και τις αντιπολιτευόμενες πολιτικές ηγεσίες σε περισσότερη σοβαρότητα, περισσότερη επαφή με τον τόπο τους και την ιστορία του. Θα πρέπει να τους υποχρεώσουμε να αρχίσουν να ξεφεύγουν οι ίδιοι από τα φθαρμένα κλισέ και το διεφθαρμένο παραγοντίστικο τρόπο με τον οποίο γινόταν η πολιτική στην μεταπολίτευση σε όλους τους χώρους, σε όλα τα ιδεολογικά μήκη και πλάτη. Θα πρέπει ο λαός, να μετασχηματίσει την απόρριψη και την αηδία του σε νέες θετικές και δημιουργικές προτάσεις. Θα πρέπει να υποχρεώσει τον εθνομηδενιστικό πυρήνα της μεταπολιτευτικής Αριστεράς να χαθεί στα μετόπισθεν και να αναδείξει τις πατριωτικές και αυτόκεντρες φωνές.

Στο μεταξύ θα έχουμε τους κυβερνήτες και τις αντιπολιτεύσεις που μας ταιριάζουν. Καθόλου τυχαία εξάλλου, όλοι ψάχνουν αυτά τα χρόνια τη χαρισματική προσωπικότητα που θα εφεύρισκε ως εκ θαύματος κάποια λύση. Πιστεύω πλέον να κατάλαβαν πως οι μεγάλες προσωπικότητες αναδεικνύονται και από λαούς που έχουν ξεπεράσει την παρακμή τους. Διαφορετικά ακόμα και όσες υπάρχουν είναι υποχρεωμένες να τρώνε το βρώμικο ψωμί που φτιάχνουν οι φούρνοι μας.

Πρέπει λοιπόν να κρατήσουμε τα θετικά από τούτη την κρίση. Μια κρίση που ξεγύμνωσε ακόμα περισσότερο την μνημονιακή εξουσία, οδηγεί στην εξαφάνιση το εθνομηδενιστικό thinktank της μεταπολίτευσης –λέγε με ΔΗΜΑΡ– και προπαντός ανέδειξε νέες αντιστάσεις στην ελληνική κοινωνία μέσα από το κίνημα της ΕΡΤ, ενώ αποκαθήλωσε οριστικά και τελεσίδικα τον Αντώνη Σαμαρά, αποδεικνύοντας πως είναι από την ίδια πάστα με τον παλιό του συμφοιτητή. Η κυβερνητική παρέα της μεταπολίτευσης πνέει τα λοίσθια. Και η Νέα Δημοκρατία θα έχει σύντομα την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε υποχρεωμένοι, πολλαπλασιάζοντας τις προσπάθειές μας, να αγωνιστούμε για τη διαμόρφωση νέων εναλλακτικών πολιτικών προτάσεων που θα έχουν συνείδηση των διακυβευμάτων. Και αυτό όπως δείξαμε απαιτεί τον ίδιο τον δικό μας μετασχηματισμό. Σε μια τέτοια βάση, μπορούμε και το οικονομικό μας πρόβλημα να επιλύσουμε, πατώντας στις δικές μας δυνάμεις, και αν χρειαστεί να φύγουμε από το ευρώ, να επιλέξουμε εμείς πότε θα το κάνουμε.

 

26-6-2013

  Γιώργος Καραμπελιάς

 

Υ.Γ Και πάνω από όλα απαιτείται μια πνευματική επανάσταση που θα απαγορεύει στους αλητήριους νταβατζήδες των ΜΜΕ να αποχαυνώνουν καθημερινά έναν λαό που έχει ανάγκη από θετικά πρότυπα. Προφανώς, δε ως πρώτο βήμα, πρέπει να απαιτήσουμε μια νέα ΕΡΤ, από τους ίδιους τους δημοσιογράφους, που ελπίζουμε ότι η συμμετοχή τους σε αυτό τον αγώνα, θα τους κάνει να έλθουν πιο κοντά στον ελληνικό λαό και τις αγωνίες του, θα τους κάνει να πάψουν να παίζουν μονόχορδα το παιγνίδι του συστήματος, πνίγοντας κάθε άλλη φωνή. Εξάλλου, έχουν πάψει πλέον να είναι προνομιούχοι και ελπίζω να αποδείξουν πως άξιζαν τη συμπαράστασή μας.


Filed under: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Κοντός νέος Διοικητής του ΕΟΠΥΥ

Posted: 26 Jun 2013 04:54 AM PDT

agrotes_kontos_2Με 1,5 δις τρύπα και σχεδόν 2,5 δις υποχρεώσεις…

Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ υπέβαλε ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κοντός, μέχρι τώρα διοικητής του ΟΓΑ.

Νέος διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο Ξενοφών Βεργίνης.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπεσαν οι υπογραφές Vodafone – Wind

Posted: 26 Jun 2013 04:52 AM PDT

assets_LARGE_t_420_54025102Τη συμφωνία ανακοίνωσαν οι δυο εταιρίες στον Σαμαρά σήμερα το μεσημέρι.

H συμφωνία έχει ισχύ 15 ετών ενώ η Vodafone θα συνεχίσει να λειτουργεί αποκλειστικά το δίκτυο 4G σε όλη την Ελλάδα. Θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία η οποία θα στελεχωθεί με μηχανικούς των δυο εταιρειών με αναλογία 50-50. Οι επενδύσεις υπολογίζονται σε 150 εκατ. ευρώ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κόντρα Στουρνάρα – Καμμένου στη Βουλή για το ακούρετο ομόλογο

Posted: 26 Jun 2013 04:37 AM PDT

Αρνήθηκε ο Στουρνάρας να απαντήσει το αν πληρώθηκε το ομόλογο που δεν μπήκε στο κούρεμα των ομολόγων την άνοιξη του 2012, ενώ οι μικροομολογιούχοι ακόμα κλαίνε τα λεφτά που εμπιστεύτηκαν στο κράτος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

 Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ρώτησε τον Υπουργό Οικονομικών αν πληρώθηκε το ακούρετο ομόλογο που κατέχει ιδιωτικό fund.

«Δεν θα ρίξω νερό στο μύλο των κερδοσκόπων», απάντησε αρχικά ο Γ. Στουρνάρας. Ο Π. Καμμένος επέμεινε να ζητά απάντηση και ο Γ. Στουρνάρας φώναξε «δεν απαντώ. Μη φωνάζετε, δεν σας φοβάμαι». «Δεν ξέρετε τι πληρώνετε;», είπε ο Π. Καμμένος και ο υπουργός επανέλαβε πολλές φορές: «θα σας απαντήσω όταν έχουμε τα στοιχεία».

Στην έντονη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης επισημαίνοντας στον υπουργό ότι «η ερώτηση δεν είναι για τα προσωπικά σας οικονομικά. Πληρώθηκαν στο ακέραιο hedge funds; λήγουν το επόμενο διάστημα; Αποφεύγοντας να απαντήσετε γεννάτε πελώρια ερωτήματα».

«Η Ελληνική Δημοκρατία πληρώνει τα ομόλογα που λήγουν. Αν δεν το έκανε, σήμερα θα ήταν χρεοκοπημένη», τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο κ. «Εγώ, δεν θα κάλυπτα μια απάτη!»

Posted: 26 Jun 2013 04:36 AM PDT

ΧΑΣΙΩΤΗΣΓράφει ο Βασίλης Δημ. Χασιώτης

Όταν ένα σημαντικό ζήτημα διαπλοκής, αδιαφάνειας, ή, πολύ περισσότερο διαφθοράς έρχεται στον «αφρό», όπως το καταγγελλόμενο –και μάλιστα από την ίδια τη Κυβέρνηση- «άντρο της διαφθοράς» που ακούει στο όνομα «ΕΡΤ», πολλά πράγματα απ' όσα ακούγονται δημοσίως έχουν κάποιο μεγαλύτερο ή μικρότερο ενδιαφέρον, ένα εκ των οποίων είναι και τούτο : η ρομφαία της «οργής» και της «αγανάκτησης» που πέφτει επί κεφαλών δικαίων και αδίκων (συχνά επί των δευτέρων), από «αγανακτισμένους» ή «οργισμένους» άντρες ή γυναίκες που διαθέτουν εξ επαγγέλματος η λειτουργήματος πρόσβαση σε δημόσιο «μικρόφωνο» και επομένως «δημόσιο λόγο», βεληνεκούς τέτοιου που προσδιορίζεται από την εμβέλεια του μέσου που κατέχει το «δημόσιο μικρόφωνο».

Έτσι, με αφορμή την ΕΡΤ, όταν τα άλλα επιχειρήματα έχουν εξαντληθεί, επιχειρήματα που κινούνται σε όλη τη κλίμακα της ανοησίας – σοβαρότητας, τόσο στα άκρα όσο και στο μεσοδιάστημα της κλίμακας αυτής, έρχονται να αναπληρώσουν το «κενό».

«Και σεις τι κάνατε;» ρωτά το φανταστικό (ή μήπως όχι;) «δημόσιο μικρόφωνο» τον επίσης φανταστικό (ή μήπως όχι;) εμβρόντητο απλό υπάλληλο της ΕΡΤ, που ανήκει όχι στη μειοψηφία μα στη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΗ ηγεμονικά ή απλώς πλουσιοπάροχα αμειβόμενων υπαλλήλων (ΜΗ ΚΥΦΗΝΩΝ).

«Εγώ»; ρωτά ο υπάλληλος.

«Ναι, εσείς!»

«Τι θα έπρεπε να κάνω;»

«Να καταγγείλετε, να κα-τα-γγεί-λε-τε!»

«Τι πράμα;»

«Τα αίσχη, τις απάtες, το ρουσφέτι»

«Μα τα καταγγέλλαμε χρόνια τώρα!»

«Ποιοι;»

«Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων! Ποιος άλλος;»

«Και;»

«Τι και;»

«Ρωτώ. Ποια ήταν η πρακτική συνέχεια;»

«Την πρακτική συνέχεια δηλαδή θα τη δρομολογούσαμε εμείς;»

«Βεβαίως! Ποιος άλλος!»

«Μα τι μπορούσαμε να κάνουμε πέραν της καταγγελίας; Να απολύσουμε τα λαμόγια; Δεν έχουμε τέτοια αρμοδιότητα, εξόν κι αν μας κατηγορείτε γιατί δεν την πήραμε με τον τσαμπουκά μας. Να τους δικάσουμε; Μα δεν είμαστε δικαστές. Να απολύσουμε τις πολιτικές ηγεσίες που τους διόριζαν και λειτουργούσαν σε βάρος μας; Μακάρι να είχαμε και να είχαν γενικά οι πολίτες τέτοια εξουσία!»

Αλλά το «δημόσιο μικρόφωνο» επέμενε :

«Δηλαδή, τώρα τι κάνεις; Υποστηρίζεις τους συνδικαλισταράδες;»

«Μακριά από μένα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είχα μια εκτίμηση στο είδος, κι αναφέρομαι γενικά, όχι ειδικά στους δικούς μος συνδικαλεστές. Ξέρετε,γεβνικά, έχω γι' αυτούς την ίδια γνώμη που έχω για το πολιτικό μας σύστημα που μας έφτασε εδώ. Και ακόμα έχω την ίδια γνώμη που έχω, με το συμπάθειο, και για σας, τα «δημόσια μικρόφωνα».»

«Καλά κάνεις να έχεις όποια γνώμη θέλεις για μας…»

«Ευχαριστώ για την άδεια μου δίνετε…»

«Άσ' τα αυτά. Δεν θα ξεφύγεις. Εγώ επιμένω. ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ;»

«Τι θα μπορούσα να κάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΕΓΩ Ο ΑΠΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ;»

«Να το επαναλάβω; ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑ-ΤΑ-ΓΓΕΙ-ΛΕΙΣ!»

«Μα…»

«Τι μα κύριε; ΕΓΩ αν ήμουν στη θέση σου, θα τους κατάγγελλα με τα ονόματά τους»

«Και γιατί δεν το κάνετε;»

«Ποιο;»

«Να τους καταγγείλετε.»

«Μα τους καταγγέλλω», απαντά το «δημόσιο μικρόφωνο»

«Ποιους; Τα ονόματα που σας δόθηκαν, σωστά ή όχι δεν το κρίνω, όμως αυτό, δεν λέγεται «καταγγελία», λέγεται «ανάγνωση καταλόγου», που σας ήρθε από άλλου…»

Κάπου εδώ, σταμάτησε η «συζήτηση» διότι εν τω μεταξύ, έπρεπε η «κουβέντα» να προχωρήσει.

Όμως, έχει ενδιαφέρον εδώ να δούμε τι αξιώνει η «δημόσια προπαγάνδα» από τον απλό εργαζόμενο του παραδείγματός μας. Τι αξιώνουν διάφοροι μεγαλόσχημοι τιμητές του δημόσιου ήθους. Αξιώνει η προπαγάνδα, να καταγγείλει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ό,τι «γνώριζε» τούτος ο ΑΠΛΟΣ εργαζόμενος, για τα έργα και της ημέρες της διαπλοκής και της διαφθοράς στον οργανισμό που εργάζονταν και που κατηγορείται ως «άντρο διαφθοράς».

Λες και ότι η διαφθορά, λειτουργεί με βάση τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, και για κάθε της πράξη, κόβει και ένα παραστατικό, στο οποίο υπάρχει «αιτιολόγηση της διαφθοράς και παράνομης πράξης»! Χρειάζεται πια μεγάλος κόπος να κρατήσεις το μυαλό σου στη θέση σου για να μη ταραχθεί σε βαθμό που θα σου αφήσει κουσούρι.

Λες και δεν γνωρίζουν όλοι αυτοί οι ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ με τα «δημόσια μικρόφωνα», πώς λειτουργεί η διαφθορά και η διαπλοκή, ότι δηλαδή εκεί που κυκλοφορεί η διαπλοκή και η διαφθορά, πολύ απλά ΔΕΝ κυκλοφορεί ένας απλός πολίτης ή απλός εργαζόμενος.

Λες και δεν γνωρίζουν πως το δύσκολο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά («δύσκολο» για έναν απλό πολίτη, όχι όμως και για την πολιτική εξουσία) είναι όχι το να διαπιστωθεί αν υπάρχει, μα το να στοιχειωθεί δικαστικά κατά τις επιταγές που επιτάσσει στα περί αποδείξεων το Δίκαιο, αστικό και πολύ περισσότερο το ποινικό.

Λες και δεν γνωρίζουν όλοι αυτοί οι ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ με τα «δημόσια μικρόφωνα», πως τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η κοινωνία και ο λαός την «οσμίζεται» και είναι ηλίου φαεινότερη η παρουσία και η δράση της, μα η «όσμωση» της κοινωνίας, ή ενός απλού υπαλλήλου, όπως του φίλου μας στην ΕΡΤ παραπάνω, δεν περιλαμβάνεται στα «αποδεικτικά στοιχεία» που δέχεται ο Νόμος, κι όποιος με βάση την «όσμωση» προβεί σε καταγγελίες, ούτε ψύλλος στον κόρφο του!

Λες και δεν γνωρίζουν όλοι αυτοί οι ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ με τα «δημόσια μικρόφωνα», πως τη διαφθορά και τη διαπλοκή, αν μια πολιτική Εξουσία θέλει να τη τσακίσει, μπορεί να το κάνει σε χρόνο «ντε-τε», διότι μια πολιτική Εξουσία, έχει στη διάθεσή της μυστικές και φανερές υπηρεσίες μα και τη δυνατότητα να σε «ξετινάξει» ελεγκτικά, ώστε όλη η μαυρίλα να έρθει στον αφρό.

Λες και δεν γνωρίζουν όλοι αυτοί οι κύριοι «Εγώ, δεν θα κάλυπτα μια απάτη», τι θα σήμαινε για τον φίλο του παραδείγματός μας, ΑΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ κατάγγελλε όσα ΑΚΟΥΓΕ, και ακολούθως εισέπραττε καμία μήνυση ή αγωγή και θα έπρεπε να προσκομίσει τα «αποδεικτικά στοιχεία» : Ποια; Αυτά που δεν έχει, όπως δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ απλός εργαζόμενος ή πολίτης που μιλά για διαφθορά ειδικά ή γενικά; Θα ήταν αυτό πράξη εντιμότητας ή ανοησίας;

Προσωπικά, από όλους αυτούς τους κυρίους και κυρίες «Εγώ, δεν θα κάλυπτα καμία απάτη», που έχουν πρόσβαση στο «δημόσιο μικρόφωνο», αυτό που εγώ ακούω, είναι «καταγγελίες» γεμάτες υπονοούμενα για ονόματα και μεγαλοάπατες, δηλαδή, όταν ασχολούνται με το θέμα, μα ΟΝΟΜΑΤΑ δεν άκουσα (προσωπικά εγώ, και θα ήμουν ευτυχής να μου θυμίσουν κάτι περί του αντιθέτου, έστω ως εξαίρεση), ΕΞΟΝ κι αν έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί ως «διαρροή» από καμιά άλλη «πηγή», π.χ., κυβερνητική, κομματική, πολιτική ή υπάρχει ονομαστική δικαστική αναφορά κ.λπ.

Συνεπώς, η προσπάθεια ενοχοποίησης απλών εργαζόμενων, όχι ειδικά στην ΕΡΤ, μα παντού, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι, στη δική μου αντίληψη των πραγμάτων, μια αθλιότητα.

Είναι μια προέκταση της ολοκληρωτικής έμπνευσης στρατηγικής της «συλλογικής ευθύνης». Εκατό διαφθαρμένοι σε 3.000 εργαζόμενους; Λυπούμαστε, μα απολύεστε όλοι!  Κι όπως ξαναγράψει σε πρόσφατό άρθρο μου, εκατό αστυνομικοί διεφθαρμένοι, λοιπόν ας απολυθεί όλο το Σώμα της Αστυνομίας, εκατό εφοριακοί διαφθαρμένοι, ας καταργηθεί όλος ο Κλάδος των εφοριακών, εκατό καθηγητές γυμνασίου διαφθαρμένοι, ας απολύσουμε όλο τον Κλάδο, εκατό γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία λαμόγια, ας κλείσουμε όλα τα δημόσια νοσοκομεία! Και πάει λέγοντας βεβαίως.

Αναφέρθηκα δε ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα, λίγο πιο πάνω, διότι, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, πρέπει κανείς να εγκαλέσει και τους εργαζόμενους εκείνους του ιδιωτικού τομέα, που εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε «φερόμενους» («φερόμενους»! : μη μου πείτε, ωραία το «δουλεύω» το πράγμα) «μεγαλονταβαντζήδες» (χαρακτηρισμός πρώην πρωθυπουργού, μη τολμήσετε και μου τον χρεώσετε), και που ενώ «άκουγαν» και ίσως και να «έβλεπαν» «πράγματα και θαύματα», εν τούτοις, ΟΥΤΕ κι αυτοί, καταγγέλλουν τίποτα. Κι αυτοί στο «κόλπο»; «Συνένοχοι» μήπως; Κι αν κάποιος πει : «εκεί είναι ιδιωτικός τομέας, τι μας νοιάζει εμάς;», αφού του υπενθυμίσω ότι οι παράνομες ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ οικονομικές δοσοληψίες και το μαύρο χρήμα ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, διότι ΤΕΛΙΚΑ τις συνέπειες αυτής της δραστηριότητας τις πληρώνουμε όλοι, να διευκρινίσω, εν τούτοις, ότι μιλώ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ για τη διαπλοκή Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, αν υπάρχει (κάποιοι θα μου καταλογίσουν ίσως ότι αυτό το «αν» είναι το πιο σύντομο μονολεκτικό ανέκδοτο…) και εκεί που υπάρχει…


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στουρνάρας: Μόνο με πολιτική σταθερότητα θα πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους

Posted: 26 Jun 2013 04:22 AM PDT

stournarasΤο μήνυμα ότι η χώρα έχει την ικανότητα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, έδωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η ευόδωση των στόχων εξαρτάται από τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σύγχυση και επιδίδεται σε λαϊκίστικα επιχειρήματα χωρίς να αρθρώνει πρόταση.

«Έχουμε θετικές ενδείξεις ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης και μας βοηθάνε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έδειξαν ότι η οικονομική βελτίωση εξαρτάται άμεσα από την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. «Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί την πιο σοβαρή παράμετρο για την προσέλκυση επενδύσεων και για την ευόδωση του μεταρρυθμιστικού μας έργου» επεσήμανε και απηύθυνε κάλεσμα συναίνεσης με στόχο να επιτύχει η χώρα. «Η χώρα μας έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί, τόσο στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, όσο και στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Για την ευόδωση των προσπαθειών θα απαιτηθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση που αφορά, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη Βουλή» σημείωσε.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Μαξίμου ο Ριμπολόβλεφ!

Posted: 26 Jun 2013 04:18 AM PDT

newego_LARGE_t_420_54205230Ο Ρώσος μεγιστάνας που αγόρασε το Σκορπιό βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συνάντηση με τον Σαμαρά που δεν είχε προγραμματιστεί.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χουντής: Γιατί ελέγχεται μόνο η Κύπρος για ξέπλυμα χρήματος και όχι Γερμανία – Αυστρία; Κομισιόν: Γιατί έτσι αποφάσισε το Eurogroup!

Posted: 26 Jun 2013 04:09 AM PDT

DOC.20130214.1066090._______400x208«Γιατί ενώ η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες χώρες βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη των "χωρών-πλυντηρίων", με ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες, μόνο η Κύπρος υποχρεώνεται σε «ενδελεχή έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος;».

Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την απόφαση του Eurogroup «για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για την εφαρμογή της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, από τη Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο οίκο Basel Institute on Gonvernance, η Γερμανία και η Αυστρία, αλλά και πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον πίνακα των «πλυντηρίων» κατατάσσονται υψηλότερα από την Κύπρο! Mάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Capital, ο γενικός εισαγγελέας του Παλέρμο, γνωστός και ως «κυνηγός» μαφιόζων, Roberto Scarpinato, δήλωσε ότι, «αν ήμουν μαφιόζος θα έκανα επενδύσεις στη Γερμανία»! (εφημερίδα «Επενδυτής» 30-3-2013)

Η απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου Michel Barnier θυμίζει την παροιμία «βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», αφού τονίζει ότι, «οι κυπριακές αρχές και η Ευρωομάδα (Eurogroup) συμφώνησαν να διενεργήσουν πρόσθετη ενδελεχή έρευνα όσον αφορά το καθεστώς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο»!

Είναι μάλιστα ενδεικτική της εφαρμοζόμενης πολιτικής των «δύο μέτρων και δύο σταθμών», αφού καταλήγοντας, ο ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι, «η Επιτροπή δεν θεωρεί ότι επί του παρόντος απαιτούνται παρόμοιες έρευνες για άλλα κράτη μέλη. Κατά γενικό κανόνα (!!), η Επιτροπή παρακολουθεί την υλοποίηση του καθεστώτος της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη και τα τρία αναφερόμενα κράτη μέλη οπωσδήποτε υπόκεινται στις διαδικασίες αξιολόγησης και παρακολούθησης της συνέχειας».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή και η απάντηση του Michel Barnier

Ερώτηση Νίκου Χουντή:

«Σύμφωνα με μελέτη του Basle Institute on Governance που κατατάσσει το σύνολο των χωρών ανάλογα με τον κίνδυνο να λαμβάνουν χώρα δραστηριότητες ξεπλύματος μαύρου χρήματος (AML Index 2012), το Λουξεμβούργο βρίσκεται στην 49η θέση, η Γερμανία στην 68η θέση και η Αυστρία στην 74η θέση, σε μεγάλη απόσταση από την Κύπρο, η οποία βρίσκεται στην 114η θέση της κατάταξης.

Με δεδομένο ότι μια από τις προϋποθέσεις που έθεσε η ΕΕ στην Κύπρο για τη λήψη χρηματοδοτικής στήριξης ήταν και η διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για την εφαρμογή της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τη Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, ερωτάται η Επιτροπή:

Πότε σκοπεύει να απαιτήσει από το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία και την Αυστρία να τύχουν ενδελεχούς έρευνας από τη Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως η Κύπρος, αφού στην κατάταξη AML Index 2012 βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις;»

Απάντηση Michel Barnier

«Στις ιδιαίτερες συνθήκες του χρηματοδοτικού πακέτου βοήθειας, οι κυπριακές αρχές και η Ευρωομάδα συμφώνησαν να διενεργήσουν πρόσθετη ενδελεχή έρευνα όσον αφορά το καθεστώς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο, και ιδίως όσον αφορά την πραγματική συμμόρφωση των τραπεζών με την κυπριακή νομοθεσία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή δεν θεωρεί ότι επί του παρόντος απαιτούνται παρόμοιες έρευνες για άλλα κράτη μέλη. Κατά γενικό κανόνα, η Επιτροπή παρακολουθεί την υλοποίηση του καθεστώτος της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη και τα τρία αναφερόμενα κράτη μέλη οπωσδήποτε υπόκεινται στις διαδικασίες αξιολόγησης και παρακολούθησης της συνέχειας».


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Γιατί η Δάφνη έχει μεγαλύτερη αντικειμενική αξία από την ..Κηφισιά και την Εκάλη!

Posted: 26 Jun 2013 03:56 AM PDT

3fe76d989c7c747c601c88bfc42d5bd9_XLTις τιμές οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο δήμου ή κοινότητας σε 457 περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στα φυσικά πρόσωπα, για τα έτη 2011, 2012 και 2013 καθόρισε με απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Στη λίστα, όπως παρουσιάστηκε στο ΦΕΚ, φαίνεται πχ η Δάφνη να έχει τιμή 1.600 ευρώ και η Κηφισιά 1.320 ευρώ, αλλά και η Εκάλη 1.320 ευρώ!

Τι απαντά το Υπουργείο Οικονομικών;

Σε σχέση με δημοσιεύματα για τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου δήμου ή κοινότητας, στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του ν. 3842/2010, απόφαση, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται η αξία των οικοπέδων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, με βάση την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του δήμου ή της κοινότητας, όπως αυτή προκύπτει από τα αρχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., χωρίς δυνατότητα περαιτέρω παρέμβασης στην Απόφαση.

Για παράδειγμα η τιμή οικοπέδου που αναγράφεται στο Δήμο Δάφνης, όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, έχει προσδιοριστεί σύμφωνα με την κατώτερη τιμή οικοπέδου του δήμου αυτού σύμφωνα με τους πίνακες των συναρμόδιων Δ.Ο.Υ. Η ίδια τιμή άλλωστε ίσχυε και για το 2010 για σκοπούς ΦΑΠ (ΠΟΛ 1160/2010).

Διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω τιμές εφαρμόζονται μόνο για τον προσδιορισμό της αξίας οικοπέδων φυσικών προσώπων κατά τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.), για οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας τους, δηλαδή στις περιπτώσεις που η αξία τους, κατά τη μεταβίβαση, υπολογίζεται βάσει συγκριτικών στοιχείων.

Τέλος, η εν λόγω Υπουργική Απόφαση δεν αφορά νέες εντάξεις και δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη φορολογία πέραν του Φ.Α.Π. φυσικών προσώπων.


Filed under: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκόπια: «Ο εισηγητής του ΟΗΕ για τα ΜΜΕ χρηματοδοτείται από τον Σόρος»!!!

Posted: 26 Jun 2013 03:35 AM PDT

Ίσως τώρα καταλάβατε ποιός σας φούσκωσε τα μυαλά για να παριστάνετε τους “Άρειους Μακεδόνες”. Τώρα που θα έχετε την τζιχάντ του Σόρος στην γειτονιά σας.

Ιούνιος 26, 2013.
 
Ο ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, Frank W. La Rue, ο οποίος σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νοτιοσλαβικό κράτος είπε ότι «υπάρχει μια ατμόσφαιρα εκφοβισμού»,
 πολλές από τις εκθέσεις του έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ινστιτούτο «Ανοικτή Κοινωνία» του Τζορτζ Σόρος, σημειώνει η εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων.
 
Σημειώνεται ότι η έκθεση του  La Rue για τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια, κυρίως, στα  μέσα που ελέγχονται πλήρως από την κυβερνητική εξουσία στη χώρα αυτή. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Dnevnik που έρχεται μετά την αναχώρηση από το νοτιοσλαβικό κράτος του Εισηγητή του ΟΗΕ.
 
Το συμπέρασμα προκύπτει- συνεχίζει η εφημερίδα των Σκοπίων- από το γεγονός ότι δημοσιεύματα της αμερικανικής διαδικτυακής πύλης «Daily Kaler», δείχνει ότι ο Frank W. La Rue επανειλημμένα έλαβε οικονομική βοήθεια από το Ίδρυμα του Σόρος και τα δημοσιεύματα αναφέρονται συχνά στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
 
Το ίδρυμα με την επωνυμία «Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας» λειτουργεί στα Σκόπια, υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Μιλτσίν και διαθέτει σημαντική χρηματοδότηση για ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα, τα οποία προσφέρουν μεγάλη δομή επιλογής και επικρίνουν συνεχώς την κατάσταση για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη χώρα. Παρεμπιπτόντως ο Μιλτσίν  πρόσφατα υπεύθυνος στην Επιτροπή για την εξακρίβωση των πραγματικών περιστατικών (εκφοβισμού δημοσιογράφων).
 
Ο Εισηγητής του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Σκόπια δεν πληροφορήθηκε πλήρως ή δεν συζήτησε με οποιαδήποτε  σχετικό εκπρόσωπο των μέσων ενημέρωσης στη χώρα αυτή, αλλά δεν μπήκε και στον κόπο να επισημάνει ότι η χώρα έχει προοδευτική νομοθεσία, επισήμανε μόνο ότι συχνά χρησιμοποιούνται πρακτικές εκφοβισμού.
 
«Είμαι βαθιά ανήσυχος για τη χρήση των διαφόρων νομικών μέσων που περιορίζουν το χώρο των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης, την αποσιώπηση σημαντικών επικριτικών φωνών. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα εκφοβισμού εναντίον κάθε μορφής κριτικής στο Τύπο,  σε ερωτήσεις που αφορούν για μια έρευνα ή ασκούν κριτική στους σημερινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους» είπε ο La Rue με την επικάλυψη των θέσεων του από την «Ανοικτή Κοινωνία», σημειώνει ενοχλημένη η κυβερνητική εφημερίδα Dnevnik.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε – Ε – ΕΡΧΕΤΑΙ!

Posted: 26 Jun 2013 03:30 AM PDT

Έρχεται στην Αθήνα ο Τζορτζ Σόρος - Θα μιλήσει σε συνέδριο του ιδρύματος Σ. Νιάρχος

Στην Αθήνα αναμένεται ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής (σσΟ: Καταδικασμένος απατεώνας δηλαδή) Τζορτζ Σόρος, ο οποίος αναμένεται να συμμετάσχει στο 2ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Κοινωφελή Δράση, στις 27 και 28 Ιουνίου.

Η ομιλία του κ. Σόρος, την Παρασκευή το πρωί, θα επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία και …τη φιλοσοφία της. Για να ταταλάβετε καλύτερα την φιλοσοφία της φιλανθρωπίας του Σόρος, διαβάστε εδώ: Σαουδική Αραβία σήμερα: Δείτε πως φέρεται στους μετανάστες η χώρα που μαζί με το Κατάρ χρηματοδοτεί "κέντρα μεταναστών" και "αντιρατσιστικούς νόμους".

Στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο θα βρεθεί και ο γνωστός σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΕΣΠΑ – η κομματική λεηλασία συνεχίζεται!

Posted: 26 Jun 2013 03:24 AM PDT

ΤO ΕΣΠΑ λεηλατείται από τους κομματικούς μηχανισμούς και τα κλειστά κυκλώματα που αναπτύσσονται σε διάφορους χώρους της κρατικής μηχανής. Η κοινωνία είναι σκόπιμα μη ενημερωμένη ώστε να μην μπορεί να κάνει προτάσεις συμμετοχής και ο ρόλος του ΕΣΠΑ καταντά να περιορίζεται στα χέρια μιας νομενκλατούρας. Η δράση του ΕΣΠΑ όπως κατάντησε είναι ένας μηχανισμός που δεν αγγίζει όλη την κοινωνία.

Το ΕΣΠΑ είναι το τελευταίο κόκαλο που 'γλύφουν' οι διάφοροι κομματικοί σχηματισμοί και οι 'φάντηδες' των ΜΚΟ .

Λόγω της σκόπιμα μη καλής διάχυσης της πληροφόρησης του ΕΣΠΑ στην κοινωνία, το ΕΣΠΑ έχει αδιάθετα κονδύλια. Έτσι βολεύει τα διάφορα 'τροκτικά'. Τα αδιάθετα αυτά κονδύλια αναδιανέμονται συχνά και πάλι στους ίδιους κύκλους και στους ίδιους χειριστές προγραμμάτων.

Τα προγράμματα της Ε.Ε. αντί να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης αποτέλεσαν κύριο μοχλό διαφθοράς της κοινωνίας μας. Αποτέλεσαν το 'τυρί' για να απασχοληθούν οι πανεπιστημιακοί κυρίως κύκλοι και έτσι να απέχουν από την κοινή δράση με τους άλλους πολίτες. Στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας δημιουργήθηκε ο λεγόμενος ‘Ειδικός Λογαριασμός’. Κάθε ίδρυμα και τον δικό του 'Ειδικό Λογαριαμό'. Εκεί είναι ο βόθρος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Εκεί τα σκάνδαλα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα προγράμματα δεν ήταν και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πακέτο χαρτιά, στα οποία χαρτιά εμφανίζεται κάποιο έργο και συνήθως τίποτε παραπάνω. Από τον ‘Ειδικό  Λογαριασμό’ αναδεικνύεται ο καθηγητής με τις κομματικές διασυνδέσεις. Εκεί η τιμωρία όσων δεν ‘συνεργάζονται’ με τους άλλους.

Κανείς δεν απουσίασε από τα διάφορα ΚΒΣ και ΕΣΠΑ που παρέλασαν από την χώρα μας. Εκεί ήταν οι εκδότες, οι μεγαλοκαναλάρχες αλλά και οι Εθνικοί μας Εργολάβοι. Αυτά ήταν τα εργαλεία της Γραφειοκρατικής Ευρώπης. Έτσι χρηματοδοτούνται οι μηχανισμοί του σάπιου συστήματος το οποίο και μας πτώχευσε.

Α. Λ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

26η Ιουνίου, «ημέρα κατά των ναρκωτικών…»

Posted: 26 Jun 2013 03:22 AM PDT

prof. piperopoulosΤου Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ηταν ένα λεπτό, χλωμό, λιγομίλητο παλικάρι που μόλις είχε διαβεί το κατώφλι της τρίτης δεκαετίας της βιογραφικής του οντότητας …

Εκεί, κάπου ανάμεσα στο λύκειο και το πανεπιστήμιο, η μικροαστική του ανία βρήκε διέξοδο.. Στην πολυπρόσωπη, απρόσωπη παρέα των «δήθεν» επαναστατημένων νέων φίλων του.

Κοινός παρονομαστής της “φιλίας” τους η διάχυτη, ανεξακρίβωτη αλλά πραγματική αίσθηση της “καταπίεσης”…Σκοπός τους η διερεύνηση όχι του ΠΩΣ και του ΓΙΑΤΙ αλλά του κάθε τι που θάδιωχνε, χωρίς κόπο την “ανία” που θα προσπόριζε νοήματα, έστω εφήμερα, όμως ευδιάκριτα και οπωσδήποτε… αισθησιακά…

Ναρκωτικά !…

Σε άλλες εποχές, σε αυτήν εδώ την πόλη – σε ολάκερη τούτη την επικράτεια της «φαιδρής πορτοκαλιάς» καταπίεση σήμαινε φτώχεια, υποχρέωση για μεροδούλι έλλειψη όχι της ελευθερίας να χαρείς τη ζωή αλλά των πόρων που θα βοηθούσαν να πραγματώσεις το δικαίωμα της κάθε ελεύθερης από υποχρέωση δουλείας ή δουλειάς ώρας για να χαρείς την εφήμερη ζωή!

Αλλά ο κόσμος άλλαξε, άλλαξαν οι καιροί…

Σωστά!

Τώρα υπάρχουν οι πόροι στριμωγμένοι σε κάποιο ασφυκτικό τεσσάρι μιάς κάποιας κακόγουστης πολυκατοικίας σε αυτήν την τόσο αλλαγμένη, πολύβουη, ξάγρυπνη, αεικίνητη πολυάνθρωπη και συνάμα τόσο απίστευτα και οδυνηρά απάνθρωπη πόλη…

Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ φαίνεται να ξεκίνησε νωρίς…Τότε ήταν αθέλητη αδιαφορία…

Ξεκίνησε καθώς ο γονιός πάσχιζε να εξασφαλίσει τους πόρους και η μάνα πρόσφερε με την εκτός εστίας απασχόλησή της στην απαραίτητη αύξησή τους…Το λεπτοκαμωμένο, χλωμό παιδάκι δεν καταλάβαινε από πόρους ούτε από μάρμαρα Πεντέλης και κρύσταλλα ΒΟΗΜΙΑΣ…

Καταλάβαινε, όμως, οπόταν την έβρισκε τη γλυκιά ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς…εκείνο το χάϊδεμα σtο κεφάλι από το χέρι του πατέρα… Καταλάβαινε με όλο του το ΕΙΝΑΙ την ανείπωτη χαρά μιάς βόλτας στην παραλία καθώς κρεμότανε από τα χέρια του μπαμπά και της μαμάς και…ΕΝΑ, ΔΥΟ,ΤΡΙΑ…ΧΟΠ!

Έκαμνε το γιγάντιο βήμα….Και γέμιζε γέλια και χαρές παιδιάστικες η ατμόσφαιρα, και γέμιζε ανείπωτη ευτυχία η καρδούλα του, πλημμύριζαν στο φως τα μάτια της μαμάς, φούσκωνε με περηφάνια το στήθος του πατέρα…

Του έλειπαν, του έλειπαν αφήνοντας χαοτικό κενός, γίνονταν τόσο επιθυμητά καθώς παρέμεναν απρόσιτα όλα αυτά τα απλά πράγματα που δεν αγοράζει το χρήμα….

Κάπου ανάμεσα στον αγώνα για τα κρύσταλλα, τα μάρμαρα και τις πορσελάνες λιγόστεψαν οι αγκαλιές, τα χάδια, οι βόλτες τα γιγάντια βήματα…Έδωσαν όλα αυτά τη θέση τους στην αδιαφορία..

Αδιαφορία; Ο αγώνας του πατέρα και της μάνας, το αγχωτικό κυνηγητό των πόρων που εξασφαλίζουν το πολυπόθητο βιοτικό επίπεδο;

Έτσι τουλάχιστον το έβλεπε αυτός!

Όταν κοιτάς από χαμηλά, ο κόσμος των μεγάλων είναι σίγουρα συναρπαστικός, τόσο απρόσιτος, σχεδόν μαγικός…Θέλεις, κάθε παιδί θέλει, να μακρύνουν ξαφνικά τα πόδια σου, να μακρύνουν τα χέρια σου να τους αγκαλιάσεις και να τους φτάσεις…Να ψιθυρίσεις στο αυτί τους…” Ε, μανούλα, πατερούλη, τί γίνεται; Εμένα με…ξεχάσατε;”

Ο αγώνας μεταφράζεται σε σύμβολα της επιτυχίας μέσα στα σύγχρονα αστικοβιομηχανικά μας πλέγματα και καθώς απομυζά την ικμάδα, τη ζωντάνια, τα συναισθήματα την αγάπη μας πολλαπλασιάζονται τα κρύσταλλα, οι πορσελάνες, τα μάρμαρα…Τα άψυχα ακριβοπληρωμένα κομψοτεχνήματα της επιτυχίας μας, της ποθητής…ευπορίας μας!

Η αθέλητη κόπωση των γονιών που δουλεύουν ώρες ατέλειωτες στην ψυχή του παιδιού γεννά την ανάγκη για ΦΥΓΗ από την οδυνηρή πραγματικότητα που παίρνει πολλές σύγχρονες μορφές : Αντικοινωνικές πράξεις, επιδερμικό σεξ, ναρκωτικά…

Το εικοσάχρονο, ευαίσθητο, χλωμό, λιγομίλητο παλικάρι, φοιτητής πανεπιστημίου τώρα, ήθελε από πολύ καιρό να ΦΥΓΕΙ!…

Και τούτη η καταραμένη σημερινή δόση της άσπρης σκόνης το βοήθησε να φύγει…ΟΡΙΣΤΙΚΑ!…


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΡΧΕΙΟ.Ασφαλιστικές εισφορές «αποκλειστικά» για τους καναλάρχες με Βασιλικό Διαταγμα του 1958 σε ΦΕΚ του 2012!

Posted: 26 Jun 2013 03:18 AM PDT

Ασφάλιστρα του 1958 για τους καναλάρχες του 2012

Πολλοί από εσάς ίσως έτυχε να διαβάσετε σαν και εμένα το post που πολλά blogs ανέβασαν με τίτλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πέρασε νομοσχέδιο στα κρυφά, που χαρίζει τα χρέη στους εκδότες και τους καναλάρχες!

  Ανάρτηση απο το diaforos.blogspot.com

Μόνο που τα post μίλαγαν για σχέδιο νόμου και για πιθανότητα παράτασης πέντε ετών.

Είπα λοιπόν να το σκαλίσω λίγο παραπάνω. Και κοιτάξτε το αποτέλεσμα.Δεν μιλάμε για σχέδιο νόμου αλλά για τον Ν.4075 που πέρασε στο ΦΕΚ 89/11-Απρ-2012

Επειδή λοιπόν αυτοί οι άξιοι Έλληνες μηντιάρχες φροντίζουν για την σωστή ενημέρωση μας έρχεται η πολιτεία να τους επιβραβεύσει με το άρθρο 33 που προφανώς η κυρία Στάη και λοιποί παπαγάλοι δεν γνωρίζουν. Μάλλον τους διέφυγε όπως και οι δηλώσεις του Σαββίδη της Δούμα.

Δείτε όμως τι λέει το άρθρο 33
Ότι οι εισφορές θα καθορίζονται σήμερα με βάση ένα Β.Δ. του 1958

Ναι πολύ καλά διαβάσετε και ίσως καταλάβατε. 
Οι φίλοι μας καναλάρχες θα πληρώνουν ποσοστά εισφορών όμοια με αυτά του 1958.

Δείτε και το εδάφιο δ του β.δ. του 1958

Αν κατάλαβα καλά οι καναλάρχες εκείνης της εποχής πλήρωναν επιπλέον και τους πόρους που αναφέρονται στα  α,β,ε.

Δεν τους έφτανε όμως αυτό, έρχονται με την παράγραφο 2 του άρθρου 33 του ίδιου Ν.4075/2012 και καταργούν και μια μικρή προσαύξηση που είχε επιβληθεί με τον Ν.1186/1981


Δείτε παρακάτω την παράγραφο 4 του άρθρου 4 του Ν.1186/1981

 

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Η ισχύς του νέου Ν.4075/2012 δεν αρχίζει από την ημέρα που μπήκε στο ΦΕΚ δηλαδή την 11-Απρ-2012 αλλά έχει αναδρομική ισχύ από την 1-Ιαν-2010 όπως φαίνεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 33. Δείτε το και αυτό
και με απόφαση υπουργού μπορεί να παραταθεί έως το 2018.
 
Όπως λέει και ο λαός μας ” Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού ”


Αλήθεια η παράταση θα είναι με το αζημίωτο;

Μένει όμως και κάτι ακόμα που όμως δεν πολυκατάλαβα. Στην παράγραφο 4 αυτού του καταπληκτικού άρθρου 33 του ακόμα καταπληκτικότερου Ν.4075/2012 μπορείτε να δείτε το εξής που να υπενθυμίσω ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής 10-Απρ-2012 πριν την διάλυση της λόγω εκλογών

Σας επισυνάπτω και την παράγραφο 6 του άρθρου 8 του Ν.2556/1997. 
Παρακαλώ αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει γιατί ήταν τόσο σημαντική η κατάργηση της λεξούλας  ” αποκλειστικά ”


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σταϊκούρας: Στα 1,1 δισ. η επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για το 2013

Posted: 26 Jun 2013 02:57 AM PDT

ΕΟΠΥΥΣτο ποσό του 1.108.000.000 ευρώ διαμορφώθηκε το ύψος της επιχορήγησης που δόθηκε κατά το τρέχον οικονομικό έτος από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως ενημερώνει τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ύστερα από υπουργική απόφαση του Νοεμβρίου του 2012, έχει διενεργηθεί έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ για την τήρηση του Μητρώου Δεσμεύσεων και των Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων και η Έκθεση Αποτελεσμάτων έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σταϊκούρας ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Συντονισμού Ελέγχων για την κατάρτιση του προγράμματος ελέγχων του έτους 2013, ο ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ελεγχόμενων από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων φορέων από τους οποίους θα γίνει η επιλογή των 12 φορέων που θα ελεγχθούν.

Όπως ωστόσο αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, όσον αφορά τον έλεγχο των εξόδων του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013 (μισθώματα κτιρίων, υπερωρίες, αποζημιώσεις συμβουλίων και επιτροπών, αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών, έξοδα καθαριότητα κλπ), δεν έχει διενεργηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, έλεγχος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3492/2006 στον ΕΟΠΥΥ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών ώστε να περιοριστούν προκλητικές σπατάλες στον ΕΟΠΥΥ και αν θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα έξοδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Ο βουλευτής κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνει προκλητικές σπατάλες καθώς για τα μισθώματα κτηρίων και τα έξοδα κοινοχρήστων έχουν προβλεφθεί 20 εκατομμύρια ευρώ, η πρόβλεψη για υπερωρίες διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού είναι ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να αποσαφηνίζεται ο αριθμός των εργαζομένων που θα λάβουν την αποζημίωση.


Filed under: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σουτιέν Bra και Βαρουφακης μονοπωλούν τα κανάλια!

Posted: 26 Jun 2013 02:35 AM PDT

20130626-123353.jpg
Μόνο στην διαφήμιση του σουτιέν pretty bra δεν παίρνει μέρος ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης. Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα είναι καταιγιστικές ενώ ο ίδιος μιλάει επί παντός επιστητού.

Χρησιμοποιεί μάλιστα το βήμα που του δίνουν λαικές εκπομπές όπως του
Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 να γίνει οικείος σε όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό. Εχει προηγηθεί μια έξυπνη τακτική που του επιτρέπει να κυριαρχεί στο χώρο των ομιλητών της αριστεράς και συγκεκριμένα του ΣΥΡΖΑ.

Μιλώντας πολύ συχνά αντ΄αυτού (αντί του Αλέξη Τσίπρα) έχει καταφέρει να υποκαταστήσει τον Τσίπρα στο μυαλό πολλών ξένων αναλυτών. Ειδικά οι Αμερικανοί όταν ακούνε ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο μυαλό τους ο Βαρουφάκης κι όχι η αλανιάρα συνιστώρα Ρόζα και ο σκληροτράχηλος Ρούντι Ρινάλντι τον οποίο έχουν εξαφανίσει οι μαθουσάλες της Κουμουνδούρου.

Η απάντηση στο ερώτημα που το πάει ο Βαρουφάκης θα μπορούσε να δοθεί από το πως εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Η φιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου και το περιβάλλον του ήταν καθοριστική για να βρει πρόσβαση στον Σόρος-ο Σόρος θα συμμετάσχει στο 2ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Κοινωφελή Δράση, στις 27 και 28 Ιουνίου. Η ομιλία του είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες θα επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία και τη φιλοσοφία της.

Πάμε παρακάτω. Παρότι το παλαιό και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ με τους συμμορίτες συνδικαλιστές κλπ, έχει τρουπώσει στην Κουμουνδούρου, οι δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά εντυπωσιάζουν. Μάλιστα το θέαμα της άδειας πλατείας Συντάγματος-περισσότερο κόσμο θα μάζευε η Κατερίνα Στανίση-πάγωσε ακόμη και τους νταβατζήδες όψιμους φίλους του κόμματος.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να χωλαίνει δημοσκοπικά και με τον Βενιζέλο να παίζει την πολιτική παρτίδα της ζωής του, ισχυρά συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας διαπιστώνουν ότι τώρα είναι η στιγμή για την μεγάλη επιστροφή της κεντροαριστεράς. Ακόμη και οι Μαλέλης-Πετρούλα ψάχνονται να κάνουν κόμμα στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι πρωτοβουλίες όμως που αξίζουν προσοχής είναι εκείνες τον Μπουτάρη-Βούγια και άλλων παπανδρεικών hippies οι οποίοι ασφυκτιούν εκτός παιγνιδιού.

Τι απουσιάζει (;) από τις συγκεκριμένες προσπάθειες; Μα φυσικά η παρουσία ενός ηγέτη νέου τύπου. Υπάρχει κανείς πιο (συστηματικά) προβεβλημένος από τον Γιάννη Βαρουφάκη γι΄αυτόν τον ρόλο; Κανείς πιο έτοιμος από καιρό; Κανείς με πιο εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια κίνησης που έχει ανάγκη ένα νέο κόμμα;

Ο Βαρουφάκης για την ώρα διαψεύδει μετά βδελυγμίας την εμπλοκή του με την πολιτική σ΄αυτό το επίπεδο. Μόνο που αν πάρει εντολή από τους ισχυρούς φίλους του να μπει μπροστά δεν θα έχει άλλη επιλογή. Και τότε τα παρωχημένα ΚΑΠΗ της Κουμουνδούρου θα δουν τα ποσοστά τους να επιστρέφουν εκεί απ΄όπου ξεκίνησαν. Το πάρτι μόλις άρχισε. Καλή διασκέδαση…
http://www.kourdistoportocali.com/articles/22154.htm


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έχετε υποχρεώσεις στην εφορία; Καλό Σαββατοκύριακο…

Posted: 26 Jun 2013 02:30 AM PDT

th-efories-ouketo48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο και μεθαύριο (Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιουνίου) οι εφοριακοί. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ) αντιδρά “στις πολιτικές διάλυσης των υπηρεσιών και υποβάθμισης του εφοριακού κλάδου”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ, το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αφορά στο “Πάγωμα κάθε διαδικασίας αναδιοργάνωσης (για το σύνολο των φορολογικών Υπηρεσιών του ΥΠ.ΟΙΚ.) έως την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης, καθώς επίσης και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα”.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις εφορίες ζητούν “γραπτές απαντήσεις για την διασφάλιση των οργανικών θέσεων του κλάδου καθώς και όσων υπηρετούν σήμερα, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και κατά νομό”, αλλά και “να εξακολουθεί να λειτουργεί τουλάχιστον μια ΔΟΥ ανά Νομό και να υπάρξουν επιπλέον της μιας ΔΟΥ ανά νομό και άλλες, με συνδυασμό κριτηρίων όπως: πληθυσμιακά, γεωγραφικά (νησιά, ορεινές περιοχές κ.λπ.), εθνικά (παραμεθόριες, ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές), οικονομικά-φορολογικά”.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράταση για τη διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Posted: 26 Jun 2013 02:22 AM PDT

mitsotakis_1Παράταση για την υλοποίηση της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα προσανατολίζεται να ζητήσει από την τρόικα που επιστρέφει στην Αθήνα της Δευτέρα, η νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί αιτήματος για παράταση, δηλώνοντας ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί χρονική άνεση για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

Σήμερα το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο, δήλωσε ότι με την τρόικα θα συζητήσει όλα τα ανοικτά θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί η χρονική άνεση, για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

Μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος, αλλά και των στενών περιθωρίων που υπάρχουν, χθες ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη, για όλες τις εκκρεμότητες του δημοσίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, παρουσία του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα.

Μέχρι το τέλος του έτους, εκτός από τους 2.000 της ΕΡΤ, θα πρέπει να βρεθούν εκτός δημοσίου πάνω από 1.000 υπάλληλοι του δημοσίου, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για «λουκέτο» αλά ΕΡΤ σε μεγάλη ΔΕΚΟ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως θα γίνει η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

Posted: 26 Jun 2013 01:32 AM PDT

dimosia-upiresia-dimosioi-upalliloi-eforia-arxeiouΤο πράσινο φως για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, με βάση το νέο τρόπο ρύθμισης «Νέα Αρχή», που νομοθετήθηκε πρόσφατα, έδωσε με εγκύκλιό του ο Οργανισμός σε περίπου 370 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Οργανισμού στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι έχουν καταβάλλει ανελλιπώς τις ασφαλιστικές τους εισφορές από την αρχή του χρόνου έως σήμερα. Με τη «Νέα Αρχή», ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και τις 31/12/2012, με έκπτωση στα Τέλη Καθυστέρησης, ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης.

Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2013 και μετά θα πρέπει να τις καταβάλλουν πριν την ημερομηνία υπαγωγής τους στη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται έκπτωση 50% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 01/07/2013, έκπτωση 40% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2014, έκπτωση 35% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2015, έκπτωση 30% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2016 και έκπτωση 25% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2017, εφόσον, α) δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος ή β) έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις (ενεργές), αρκεί ο αριθμός των δόσεων που θα επιλεγεί να είναι μικρότερος ή ίσος των υπολειπόμενων δόσεων της προηγούμενης ρύθμισης .

Το δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση «Νέα Αρχή» ασκείται άπαξ με αίτηση που υποβάλλεται σε οποιοδήποτε χρόνο, κατά τη διάρκεια της ισχύος της ρύθμισης δηλαδή έως τις 30/6/2017.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις.


Filed under: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

RBS: Οι τέσσερις επιλογές της Ελλάδας για να μην πέσει η κυβέρνηση

Posted: 26 Jun 2013 01:19 AM PDT

rbsΤο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από την Ελλάδα, μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση, αφού η κοινωνία δεν θα τα αντέξει εκτιμά σε έκθεσή της η Royal Bank of Scotland.

Όπως αναφέρει, η Ελλάδα έχει τέσσερις επιλογές για να αποφύγει την πολιτική κατάρρευση, αλλά και να μην ανοίξει εκ νέου η απειλή της εξόδου από το ευρώ.

Ποιες είναι οι τέσσερις επιλογές:

- Ένα μεγάλο “κούρεμα” του επίσημου τομέα (ΟSI).

- “Μπαλώματα” στη χρηματοδότηση μέσω αύξησης των εκδόσεων εντόκων γραμματίων και νέων δεσμεύσεων, κάτι που θα απαιτήσει αλλαγή γνώμης από το ΔΝΤ.

- Ένα νέο “πακέτο” βοήθειας προς την Ελλάδα

- Νέα μέτρα λιτότητας

σ.σ.: Σκέφτηκαν πολύ για να βγάλουν αυτές τις επιλογές;


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΝΤ, ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΚΑΤΣΕΛΗΣ”;

Posted: 26 Jun 2013 01:02 AM PDT

Οι δημοσιογράφοι δεν θα κάνουν καμμιά κατάληψη; Ή έστω καμμιά αναφορά;

Και μετά αναρωτιόμαστε για τον “κοινωνικό αυτοματισμό” όταν οι ίδιοι τον γεννάμε κοιτώντας μόνο την πάρτη μας. Οι δημοσιογράφοι όμως θα είχαν την δύναμη να τον συντρίψουν. Έστω αυτοί της ΕΡΤ που προσωρινά λειτουργούν χωρίς “αφεντικό”. Και όμως, δεν το κάνουν, προφανώς για να είναι αρεστοί στο μελλοντικό αφεντικό και να διαφυλάξουν την θεσούλα τους.

Κρίμα.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνυσαν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη για παράβαση καθήκοντος

Posted: 26 Jun 2013 12:50 AM PDT

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και παντός υπευθύνου αρμοδίου υπαλλήλου της αυτοδιοίκησης ή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για παράβαση καθήκοντος…

(άρθρο 259 ΠΚ), κατέθεσαν δύο πολίτες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας την ποινική δίωξη των αυτοδιοικητικών αρχών για τη «συνεχή παράλειψη νομίμων ενεργειών»

Λεπτομέρειες εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2013/06/blog-post_8175.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

LIDL: Σαλμονέλα σε Γερμανικά προϊόντα! Τίποτε άλλο;

Posted: 26 Jun 2013 12:34 AM PDT

lidl logoΤο μικρόβιο της Σαλμονέλας εντοπίστηκε σε δείγματα του προϊόντος “Turkey & Bay Corn Skewers”, μετά από “αυτοελέγχους” που διενήργησε η εταιρεία LIDL.

Δηλαδή πότε ακριβώς έγιναν αυτοί οι “αυτοέλεγχοι”; Αφού είχε διοχετευθεί το προϊόν στην αγορά; Προφανέστατα. Γι΄αυτό και καλούν τους καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν.

Το περίεργο πάντως είναι ποιοί Κύπριοι εξακολουθουν να αγοράζουν από την LIDL μετά από αυτά:

LIDL: Απέσυραν εκατομμύρια την ώρα που ο Σόιμπλε έσφαζε την Κύπρο! Τυχαίο;

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ LIDL! Διαφήμιζαν τα κατεχόμενα ως τοπο προορισμών την ώρα που ο Σόιμπλε δολοφονεί την Κύπρο!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες ενημερώθηκαν από την εταιρεία ότι το προϊόν φέρει την εμπορική επωνυμία “Glenfell” και διατίθεται σε χάρτινες συσκευασίες των 500g, με αριθμό παρτίδας CH 26896 και ένδειξη για ανάλωση μέχρι 23/3/2014. Παραγωγός του προϊόντος είναι η εταιρεία Heidemark Mästerkreis GmbH / Co.KG. Γερμανίας.

Σε όλα τα συγκεκριμένα καταστήματα τροφίμων της εταιρείας, καθώς και στην ιστοσελίδα της, έχουν ήδη αναρτηθεί ανακοινώσεις για την ενημέρωση των πελατών, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος και ενημερώνοντας τους να επιστρέψουν το προϊόν στους χώρους από τους οποίους το έχουν προμηθευτεί.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξω από το ΣτΕ οι μικροομολογιούχοι

Posted: 26 Jun 2013 12:14 AM PDT

422E58065994824299E81DACEDE4C590

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΡΕΥΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

Λίγες μέρες από την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία έκρινε ότι το κούρεμα των ομολόγων από το PSI είναι και νόμιμο, αλλά και συνταγματικό, μικροομολογιούχοι έχουν μαζευτεί από το πρωί έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013.

Διαβάστε επίσης: Αφού το ΣτΕ έκρινε το κούρεμα των ομολόγων "συνταγματικό", όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο θα πρέπει να δικαστούν για έσχατη προδοσία. Με την βούλα του ΣτΕ πλέον.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δηλαδή, αν ό μη γένοιτο πάθει κάτι ο πρωθυπουργός, να ετοιμαζόμαστε για Ζέτα Μακρή;

Posted: 26 Jun 2013 12:09 AM PDT

Μα αυτη η γυναίκα είναι ο Γκαστόνε σε έκδοση πολιτικού.

Έγινε βουλευτής λόγω αιφνίδιου θανάτου.

Έγινε υπουργός λόγω αιφνίδιας παραίτησης.

Κοίτα Αντώνη μην… της μπει καμμιά ιδέα και για το ανώτατο αξίωμα…

Τρολοκράτης


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα οι αποφάσεις για το κούρεμα καταθέσεων…

Posted: 26 Jun 2013 12:08 AM PDT

eurogroupΟι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιχειρήσουν να συμφωνήσουν σήμερα σε κοινούς κανόνες σχετικά με το ποιοι θα πληρώνουν για την εξυγίανση ή εκκαθάριση προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά την αποτυχία τους να αποφασίσουν την περασμένη εβδομάδα.

Οι διαφωνίες για το πώς θα διαμορφωθεί η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση επιδεινώνουν τα προβλήματα των τραπεζών της περιοχής, καθώς προκαλούν αβεβαιότητα, την ώρα που η υποχώρηση των αγορών διεθνώς αυξάνει το κόστος χρηματοδότησής τους.

Η αποτυχία συμφωνίας για το bail in (τη συμμετοχή από μέσα στη διάσωση των τραπεζών), σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, οδήγησαν τις τιμές των τραπεζικών μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα και το κόστος χρηματοδότησης υψηλότερα.

Η διαφωνία στο Ecofin της περασμένης εβδομάδας, κυρίως μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, εστιάσθηκε σε μεγάλο βαθμό στο πόση διακριτική ευχέρεια πρέπει να δοθεί στις εθνικές αρχές κατά την επιβολή ζημιών στους μετόχους ή τους μεγάλους καταθέτες των τραπεζών.

Υπάρχει γενικά συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ότι οι ζημιές των προβληματικών τραπεζών θα επιβάλλονται πρώτα στους μετόχους και τους κατόχους ομολόγων και στη συνέχεια στους καταθέτες ποσών άνω των 100.000 ευρώ, ενώ οι μικρότεροι καταθέτες θα προστατεύονται.


Filed under: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επιλεκτικά ευαίσθητοι δεν άκουσαν για την “Κατσέλης”

Posted: 25 Jun 2013 11:52 PM PDT

Καλημέρα. Χαίρομαι που δε μασήσατε το θέμα της εταιρείας Κατσέλης και της πτώχευσής της που πολλά μέσα έκαναν ρεπορτάζ εκ των υστέρων και χύνουν τώρα πολλοί δημοσιογράφοι κορκοδείλια δάκρυα.
Για τους γνώστες της αγοράς η υπόθεση αυτή πλανάται τουλάχιστον ένα χρόνο απλά δεν ξέραμε πότε θα ”σκάσει”. Δεν είναι τυχαίο ότι έκαναν ραγδαίες μειώσεις προσωπικού,μείωσαν
τη παραγωγή τους και παρέδιδαν περιορισμένη ποσότητα ακόμα και στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετς και μάλιστα υπήρχαν μέρες που δε παρέδιδαν καθόλου διότι δεν είχαν πρώτη ύλη για να παράξουν. Και τόσο καιρό που κράτησαν το οφείλουν στις τράπεζες που τους έδιναν κατιτίς για να κινούνται, τώρα βέβαια τους είπαν απλά <>.Μόνο που τότε δεν ακουγόταν τίποτα… τώρα που ακούστηκε το μπαμ άρχισαν κάποιοι να μιλάνε και αυτοί με μισόλογα
Και για να μη ξεχνιόμαστε και να για να μη ξαναμείνουμε πάλι με το στόμα ανοιχτό απλά ξαναθυμίζω ότι και η εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ έχει σοβαρό πρόβλημα…
Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλός της να ταξίδεψε πρόσφατα αγκαλιά με τον πρωθυπουργό στη Κίνα αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τουλάχιστον 5 μήνες και η διοίκηση για να παρακάμψει αυτό το εμπόδιο έχει αναθέσει τη διανομή σε εταιρείες logistics.Επίσης πληροφορούμαι ότι χρωστά πιστωτικά σε πολλούς πελάτες που όμως δεν τα έχει εκδώσει ακόμα και κάποιοι από αυτούς ήδη σταμάτησαν τη συνεργασία μέχρι τουλάχιστον να αποδοθούν τα πιστωτικά. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν έχει ρευστότητα για να τα αποδώσει ή ότι δε θέλει να τα εκδώσει τώρα για να μη επιβαρυνθεί το ενεργητικό του ισολογισμού της.
Αναφέρω τα παραπάνω διότι πολύ φοβούμαι σε σύντομο χρονικό διάστημα και εφόσον οι τράπεζες δεν την στηρίξουν άλλο θα έχει τη κατάληξη της ΑΓΝΟ…δηλαδή άρθρο 99.
Ευχαριστώ


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση, που θα γίνουμε ενεργειακά έρμαια των Τούρκων.

Posted: 25 Jun 2013 11:09 PM PDT

20130626-090715.jpgΔιαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας “Σαχ Ντενίζ” (Shax Deniz) που μελετά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει τον αγωγό TAP (Trans Adriatic Pipeline) αλλά και με τον πρόεδρο της Cosco, κάπτεν Γουει Τζια Φου έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.
Ο Κινέζος ισχυρός άνδρας της Cosco θα παραστεί στα εγκαίνια του προβλήτα 3 στο Λιμάνι του Πειραιά ενώ σύμφωνα
με εκτιμήσεις, αναμένεται να θέσει στον πρωθυπουργό το ενδιαφέρον του για επιπλέον επενδύσεις της κινεζικής εταιρείας στη χώρα μας.
Σε ότι αφορά τον ΤΑΡ, στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους του αζέρικου αγωγού αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της ΒΡ Al Cook και τον πρόεδρο της Socar R. Abdullayev ή τον αντιπρόεδρο Elshad Nasirov, ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος “κλειδί” της εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν.
Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, πηγές της ελληνικής κυβέρνησης δεν έκρυβαν χθες την αισιοδοξία τους, κρατούσαν ωστόσο χαμηλούς τόνους. “Είμαστε πολύ κοντά, αλλά δεν έχει ακόμη κλείσει το θέμα”, τόνιζε χαρακτηριστικά αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας.
Στο ίδιο κλίμα εμφανίζονται και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του ΤΑΡ.
Σημειώνεται ότι οι τελικές αποφάσεις για τον αγωγό που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν ότι θα προτιμηθεί ο αγωγός TAP που διέρχεται μέσω της Ελλάδας έναντι του Nabucco West που διέρχεται τη βόρεια Ευρώπη.
Η κοινοπραξία του Shax Deniz θα έχει ενημερώσει επισήμως νωρίτερα, εκτός από την Αθήνα, τη Ρώμη, τα Τίρανα, αλλά και τις εμπλεκόμενες χώρες στον αγωγό Nabucco West. Στις 27 του μηνός η κοινοπραξία του Shax Deniz φέρεται να αποδεσμεύει τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις από το να γνωστοποιήσουν ανεπισήμως την απόφαση.
Σήμερα το απόγευμα, επίσης, σε ειδική εκδήλωση θα υπογραφεί Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (Ηοst Government Agreement) για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP.
Τη συμφωνία θα υπογράψουν από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου και από πλευράς TAP o Managing Director Τζεντίλ Τανγκλάντ.
Κλίμα νίκης του ΤΑΡ έναντι του ανταγωνιστή αγωγού Nabucco West άρχισε να διαμορφώνει από την περασμένη Παρασκευή με δηλώσεις του ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Αυτό ενισχύθηκε από δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της Ρουμανίας όπου αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανέφεραν ότι “η κοινοπραξία του Tap με πιθανότητες 90% – 95% κέρδισε την κούρσα από το Nabucco”.
Με πληροφορίες από “Καθημερινή”

News247.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κράξιμο στην συμμορία Σημίτη

Posted: 25 Jun 2013 11:02 PM PDT

…και ο τρισαθλιος ναζιστής γενοκτόνος Κον Μπεντιντ να κατηγορεί τον Ελληνικό λαό!


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Share this article :

Τα νεα της Περιφερειας